Видео најава - финале ЕЛ: Реал - Оли, реванш или...?!

Кошаркаши Реала и Олимпијакоса од 20 часова у Мадриду играју финале овогодишњег издања Евролиге.

Кошарка 17.05.2015 | 14:40
Видео најава - финале ЕЛ: Реал - Оли, реванш или...?!

Мадриђани су били фуриозни у полуфиналу, одиграли су меч сезоне и победили су Фенербахче са 96:87, мада су и прошле сезоне тако разбили Барселону, па су поклекли у финалу са Макабијем.

Са друге стране, Олимпијакос је поново доказао да је баук за ЦСКА и победио је Московљане трећи пут у последње четири године на завршном турниру, сада са 70:68.

Биће то реприза финала од пре две године – тада је Реал у првом полувремену имао 17 поена предности, али је Олимпијакос предвођен Спанулисом експлодирао у другом полувремену и освојио другу узастопну титулу првака Европе.

“По мом мишљењу, најважнија ствар је одбрана – добро одрађивање детаља можда се неће појавити у статистици, али ће бити и те како значајни за исход. Тако је било и у полуфиналу, али сада ћемо морати да играмо много боље ако желимо тријумф“, каже центар Олимпијакоса Брајант Данстон.

Бек Пирејаца Оливер Лафајет свестан је квалитета Реала и такође истиче одбрану као кључ.

“Реал је несебична екипа која игра са много додавања, изузетно су брзи и талентовани и споља и унутра. Одличан су тим, а ми морамо да пробамо да им отежамо сваки шут. Знамо да ће они погађати и тешке шутеве, па зато морамо да останемо концентрисани. И у одбрани су чврсти, зато треба да се држимо своје тактике и да играмо на мали број поена“, рекао је Лафајет.

Реал је већ две узастопне сезоне вицешампион Европе, а сада пред својим навијачима жели да први пут од 1995. године постане првак континента.

“Играли смо много важних утакмица током каријере, морамо да останемо мирни, да се држимо плана и да будемо убеђени да ће ствари ићи како треба. Од старта морамо да играмо у високом интензитету јер су они чврст тим са много самопоуздања“, каже плеј Реала Серхио Родригес.

Крилни центар Фелипе Рејес упозорава да Олимпијакос није Спанулис.

“Он јесте важан, али постоји много играча који могу да реше утакмицу – ако само будемо мислили на Спанулиса, биће лоше по нас. Он су комплетна екипа са много добрих играча – играју чврсто, са много контакта, а у нападу имају неколико талентованих кошаркаша“, нагласио је Рејес.

Прочитајте и очекивања Рудија Фернандеса и Јоргоса Принтезиса пред финални окршај који је на програму од 20 часова и судиће га Илија Белошевић. Претходно, од 17 сати у мечу за треће место играју ЦСКА и Фенербахче.

Коментари / 0

Оставите коментар