Џерардов опроштај од Ливерпула - поразом!

Култни капитен Ливерпула одиграо је последњи меч на Енфилду. Памтиће га по неуспеху.

Фудбал 17.05.2015 | 12:00
Џерардов опроштај од Ливерпула - поразом!

Тражити симболику и подсећати на неосвојену титулу Премијер лиге било би злонамерно. Каријера Стивена Џерарда (34) вредна је дивљења и таква ће остати упамћена.

"Осмица" Ливерпула последњи пут је ове суботе на Енфилду сијала на леђима Стивија Џија, јер ће на крају сезоне отићи у САД и обући дрес Ел-Еј Галаксија.

Свој завршни, 254. наступ пред "Копом", запамтиће по поразу.

ЛИВЕРПУЛ - КРИСТАЛ ПАЛАС 1:3 (1:1)

Тим Алана Пардјуа освојио је сва три бода пред 44.673 гледалаца, међу којима је већина дошла (само) да поздрави Џерарда, носиоца игре практично од својих првих сениорских дана.

У сениорски тим Редса ушао је у новембру 1998. године. Тачно 16 и по година касније, опростио се од стадиона на којем је опеваван и вољен. Није му било лако...

Головима Панчиона (43. минут), Захе (60) и Мареја у надокнади времена, након погрешно досуђеног пенала, Палас је освојио сва три бода на Енфилду, оставивши Ливерпул и без теоретске шансе да заврши сезону са истим бројем бодова као четвртопласирани Манчестер јунајтед.

Дакле, на опроштају Стивена Џерарда, победили су Кристал Палас и Манчестер јунајтед. Јако болно за све који су славили док је Стиви Џи подизао трофеј Лиге шампиона 2005, Купа УЕФА 2001, ФА Купа 2001. и 2006...

Једини гол за Ливерпул постигао је Адам Лалана, за краткотрајно вођство домаћина (од 26. до 43. минута).

Џерард одлази са Енфилда без шансе да стигне Џејмија Карагера у броју наступа за Редсе на легендарном стадиону. Некадашњи дефанзивац петоструког шампиона Европе одиграо је две утакмице више - 256:254.

"Осећам се веома чудно. Слутио сам овај тренутак и потпуно сам разорен чињеницом да нећу поново играти пред овим навијачима", поручио је Стиви Џи.

"Захвалио бих свима у клубу, који су ми помогли у протеклих 17 година. Од врха до дна. Хвала стручном штабу, као и свим бившим играчима. Ипак, пре свега - хвала навијачима. Били су ту и када је било најтеже. Играо сам пред већином навијача на овом свету, али ви сте најбољи", додао је.

Коментари / 0

Оставите коментар