Ноле 6. пут у финалу Рима!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Риму, тријумфом над Давидом Ферером после сат и 35 минута борбе у два сета – 6:4, 6:4.

Тенис 16.05.2015 | 18:00
Ноле 6. пут у финалу Рима!

Србину и Шпанцу ово је био јубиларни 20. међусобни сусрет, а српски тенисер забележио је своју 15 победу.

Најбољи спортиста света пласирао се у своје шесто финале у 'Вечном граду', где ће покушати да освоји своју четврту титулу, а ривал ће му бити неко од двојице Швајцараца – Роџер Федерер или Стан Вавринка

Последњи пут Ферер је био бољи од Новака 2011. године, на Мастерс купу у Лондону, када је славио са 6:3, 6:1.

Новак је наставио старт сезоне из снова, пошто је до сада освојио четири велике титуле – Аустралијан Опен, Индијан Велс, Мајами и Монте Карло, забележивши 21. победу у низу.

Беогађанину су за славље била потребна два брејка у комплетном мечу, али је и Шпанац имао своје прилике. Међутим, Ђоковић је сваки пут успевао да се извуће из незгодних ситуација и потпуно заслужено прошао у финале.

Први сет је решен у трећем гему, када је виђен једини брејк, пошто противнику није препустио ниједан поен. Ферер је имао прилику да се врати у самом финишу, али се Ђоковић спасао сервисима и форхендима. Србин је отворио други сет са две везане брејк шансе, али је Давид био тај који се овога пута извукао, да бисмо велику борбу гледали све до самог краја.

Ђоковић је казнио пропуштене шансе ривала и поново му без игубљеног поена одузео сервис, а убрзо и окончао меч.

Ферер је веома добро отворио меч, пошто је најпре узео први сервис гем на мечу без изгубљеног поена, да би затим добро намучио Ђоковића. Међутим, први рекет света успео је да са два винера и првим асом на мечу избегдне губитак сервиса. Није дуго требало Србину да одигра на највишем могућем нивоу, јер је већ у наредном гему стигао до првог брејка. Шпанац је успео да спасе прву, али је прилико бекенда код друге брејк лопте био неухватљив – 2:1.

Није осми тенисер света одустао од 'снажног' приступа, па је Ђоковић имао проблема да потврди брејк, али је и овога пута, највише захваљујући одличном кретању и сервисом, успео да стигне до гема. Уследио је још један гем Ферера без изгубљеног гема, да би Новак на сличан начин уписао и четврти гем на свом конту – 4:2.

Све до, испоставиће се, последњег Новаковог сервис гема сета нисмо видели превише узбуђења, пошто су претходно обојица тенисера лако узимали гемове, да би се Шпанац у десетом гему изборио за прву брејк лопту у дуелу. Ђоковић се најпре извукао захваљујући неизнуђеној грешци ривала, а затим сервис винерима и форхендима ипак успео да дође у вођство, после тачно 45 минута игре – 6:4.

Новак је други сет започео са намером да што пре стигне до новог брејка, али је овога пута Ферер успео да се извуче из незгодне ситуације, спасе две брејк лопте и освоји први гем у другом делу игре. Београђанин је убрзо стигао до изједначења, при том одигравши неколико дивних дроп шотова, а у истом ритму наставило се до петог гема, па и даље ниједан од двојице ривала није имао брејк предности на својој страни – 2:3.

Са првим проблемима Ђоковић се сусрео у наредном гему, када се Ферер изборио за нове две шансе да му одузме сервис. Међутим, иако је Шпанац преузео контролу, а Србин нешто више грешио, поново није успео у својој намери, па је резултат поново био изједначен. Такав исход околности није утицао на Давида и на његову игру, јер је после новог сигруног гема поново повео – 3:4.

Није Ђоковић срљао, поново је брзо поравнао резултат, а онда сачекао тотални пад Ферера у игри. Шпанац није успео да погоди ниједан први сервис што је Новак максимално искористио и са нулом стигао до другог брејка у мечу, али и прилике да сервисом избори своје шесто финале у Риму. Управо тако је и било, најбољи играч света одиграо је савршен гем за крај, освојивши 10 поена за редом за коначни тријумф – 6:4.

Коментари / 0

Оставите коментар