Може ли Партизан направити тим за ЛШ? Тражи се нови Клео!

Партизан ће наредног лета седми пут у последњих осам година покушати да се пласира у групну фазу Лиге шампиона. Само једном је успео у тој намери.

Фудбал 18.05.2015 | 23:40
Може ли Партизан направити тим за ЛШ? Тражи се нови Клео!

- Лига шампиона је за клуб, али и за мене као председника велики изазов. Задржаћемо костур овог тима, ангажоваћемо и два озбиљна појачања да спремни уђемо у квалификације. Наравно, у фудбалу није могуће ништа гарантовати, али сигуран сам да ћемо учинити све да Партизан поново буде део елитног европског друштва - поручио је Зоран Поповић, председник Партизана

Тренер Зоран Милинковић и руководство клуба из Хумске заиста ће имати врашки тежак задатак наредних дана, да скоцкају тим кадар да се упусти у трку за елитно такмичење. Прваку Србије време није савезник јер друго коло квалификација почиње средином јула, а припреме месец дана раније. То значи да је одговорнима на располагању четири до пет недеља како би се довело неко појачање јер је свима јасно да са овим тимом Партизан нема шта да тражи на путу до Лиге шампиона и да евентуално може да се нада Лиги Европе.

Партизан је два пута играо групну фазу Лиге шампиона, у сезонама 2003/04. и 2010/11. Оба пута завршио је као последњи у својој групи. У првом наврату освојио је три бода у конкуренцији Реала, Порта и Марсеја, а у другом ни бод.

У ноћи када је Андерлехт пао на колена, пре пет година, црно-бели су у својим редовима имали Габријела Клеверсона Кордобу Клеа. Бразилац је тог бриљантног лета практично сам увео клуб из Хумске у елиту, дао је осам голова у квалификацијама и два у групној фази, и то оба Арсеналу. У преводу, то је јасан сигнал за управу да мора да доведе нападача који ће да гарантује голове. То, уз дужно поштовање, у овом тренутку нису актуелни шпицеви - ни Којић ни Шапоњић. Тим пре што може да се деси да Шапоњић напусти клуб већ овог лета, иако има тек шест месеци озбиљног стажа у првом тиму.

Црно-белима недостаје и један везни играч. И то онај који ће својим квалитетима или да омогући Саши Илићу да ради оно што најбоље уме, а то је да спаја нападаче са мрежом ривала и отпатке претвара у голове, или да га у потпуности замени како би капитен са позиције џокера или тренера на терену одржавао тонус екипи. Играч типа Алмамија Мореире из дана када је дошао у Хумску био би идеално решење.

Генерални директор Милош Вазура најавио је да Хумску напуштају играчи којима истичу уговори, Владимир Волков и Саша Марковић, а да је договорен наставак сарадње са голманом Живком Живковићем и капитеном Сашом Илићем.

Коментари / 0

Оставите коментар