Дуле и Радоњић пред нови дерби...

Тренер кошаркаша Партизана НИС-а Душко Вујошевић рекао је да се екипа за дерби са Црвеном звездом Телеком, први ове сезоне у домаћој Суперлиги, спрема као и за сваки друг меч и потврдио да Саша Павловић због повреде неће играти. Тренер кошаркаша Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је уочи осмог овосезонског "вечитог дербија", који се у Суперлиги игра у недељу од 21 сат у хали Пионир, да је итекако свестан да ће црно-бели дати све од себе да 14. узастопни пут буду шампиони државе.

Кошарка 17.05.2015 | 11:00
Дуле и Радоњић пред нови дерби...

"Очекујем да Павловић буде у тиму следеће недеље, значи за две утакмице. Мачван ће играти, имао је баналну повреду и није била потребна већа терапија. Имамо и своје стандардне проблеме, али сад нећу о њима да се не понављам. Спремамо се максимално, од играча очекујем борбу и да после меча нико у свлачионици не каже, јао што нисам то урадио. Ако буде тако - бићу задовољан", изјавио је Вујошевић на конференцији за медије у дворани Пионир.

Ипак, према његовим речима дерби, дуел два непоражена тема, у припреми се ни по чему не разликује од других утакмица.

"Зна се како игра Звезда, јако, чврсто, у одбрани на граници прљавог. Имају доминантног Марјановића, око њега се све врти. Цела екипа има квалитет и озбиљна је претња", констатовао је тренер црно-белих.

Он је прокоментарисао и чињеницу да се дерби "поклапа" са финалном утакмицом Евролиге између Реала и Олимпијакоса.

"Свим љубитељима кошарке то смета, знам да је у питању конкурентност међу телевизијама, али без обзира на све, тај термин није у интересу кошарке. Морало је да се нађе решење како би љубитељи кошарке пратили оба догађаја", закључио је Вујошевић.

"Ово је први меч у Суперлиги против Партизана. И они и ми смо без пораза, а ове сезоне смо већ много пута играли са њима. Ипак, чека нас још мечева са Партизаном. Они ће дати све од себе да освоје 14. титулу у низу, зато морамо бити спремни, мотивисани и концентрисани, да би по први пут после дуго времена неко други био првак Србије", рекао је Радоњић и додао:

"Улога фаворита на папиру није релевантна. Та улога се апострофира због неких других ствари. Ући ћемо у меч свесни њиховог квалитета и амбиција".

Предстојећи дерби, који се игра у оквиру седмог кола, би могао да има важан утицај на коначан распоред тимова пред плеј-оф, а стратег црвено-бели наглашава да очекује добру атмосферу на утакмици на којој је Звезда домаћин.

"Због тежине полуфиналне серије у АБА лиги, све је тада било 'на нивоу'. Очекујем да ће и овога пута бити спортска атмосфера. Задовољни смо што смо у прилици да одиграмо толико утакмица са Партизаном", рекао је он, осврнувши се на крају и на занимљив начин на полуфиналне мечеве Евролиге.

"Нисам успео све да испратим, због припремања утакмице са црно-белима, али сам велики део успео да видим. Интересантно је да се у финалу Евролиге налазе два тима са којима смо ми играли у Евролиги, а још је интересантније је што се постављало питање - зашто их нисмо победили? Претпоставка је била да је ЦСКА у предности, Реал је оправдао своју улогу фаворита, Фенербахчеу свака част што је дошао до завршног турнира. Волео бих да Олимпијакос буде првак", закључио је Дејан Радоњић.

Дерби седмог кола КЛС између Црвене звезде игра се у недељу од 21 сат у дворани Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар