Жељезничку несрећу изазвао пројектил

Воз компаније Амтрак који је искочио из шина у Филаделфији и један други воз у близини можда су били погођени неким пројектилом непосредно пре несеће, тврди званичник саобраћајних власти САД након саслушања чланова посаде Амтрак воза.

Свијет 16.05.2015 | 13:15
Жељезничку несрећу изазвао пројектил

Приликом првог саслушања машиновођа воза је казао да се не сећа да се било шта догодило пре несреће у којој је погинуло осам особа и повређено више од 200, рекао је Роберт Сумвалт, члан Националног савеза за безбедност у саобраћају (НТСБ).

ФБИ је позван да изврши истрагу разбијеног стакла на локомотиви компаније Амтрак, пошто се сумња да је метак, камен или други предмет неочекивано ударио у стакло, додао је он.

Нова теорија о несрећи је довела, како истиче Ројтерс, до преокрета у истрази која је до сада била фокусирана на превелику брзину у тренутку несреће, јер је воз наводно ишао 160 километара на час на деоници где је дозвољено 80 километара на час.


Помоћник машиновође пренео је истражитељима НТСБ да је воз тог дана био сасвим у реду до пар тренутака пре изласка из станице, последње заустављање пре несреће.

У том тренутку сведок је казао како је чуо да машиновођа разговара, преко радио везе са колегом другог воза, који је пријавио пуцање стакла након што је погођено неким пројектилом, и који је чак сумњао да је неко из пиштоља пуцао на воз, те је после тога зауставио вожњу.

Кондуктер је додао да је машиновођа потом одговорио да мисли да је и његов воз погођен на сличан начин, а само пар тренутака после тога воз је ушао у деоницу са кривинама, са двоструко већом брзином, те искочио из шина.

Сунвалт је пренео да ће агенти ФБИ доћи да истраже остатке локомотиве, посебно
стакла како би разјаснили ситуацију око нових сазнања.

Медији су пренели у петак да је и један трећи воз био мета неког пројектила који је разбио стакло на локомотиви, пет минута пре него што је ушао у станицу, која је била последње стајалиште воза.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

боки

16.05.2015 15:37

Да не повјерујеш .добро да нису рекли да је пукла гума и машиновођа нагло скренуо у лијево.

ОДГОВОРИТЕ