Ноле: Нисам добар као у Монте Карлу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић признао је после пласмана у полуфинале Мастерса у Риму да још није на нивоу на којем жели да буде.

Тенис 16.05.2015 | 09:20
Ноле: Нисам добар као у Монте Карлу!

Ђоковић је у петак савладао Кеија Нишикорија са 6:3, 3:6, 6:1 и обезбедио ново полуфинале на последњем турниру из серије 1.000 на шљаци.

Иако нема пораз од финала турнира у Дубаију, Новак је истакао да не игра добро као на претходним турнирима, чему сведоче и три меча добијена у трећем сету.

„Морам бити искрен – не играм добро као што сам то чинио у Монте Карлу и још увек нисам на нивоу на којем желим да будем. Мало-помало се све склапа, поново сам у полуфиналу и победе над врхунским тенисерима могу само да ми помогну на плану самопоуздања. Надам се да ћу моћи да играм боље, константније и са мање успона и падова у сутрашњем мечу. Противник ми је још један специјалиста за шљаку, играч који је међу највећим борцима на Туру и који ми неће дати победу у руке. Натераће ме да радим“, рекао је Ђоковић.

Он се потом осврнуо и на сам меч четвртфинала у којем је дошао до тешке победе над Нишикоријем.

„Обојица смо се мучили да нађемо ритам, па тако није било много добрих поена. Мислим да је све било у томе да сачувамо свој сервис и сачекамо прилике на противников сервис. Играо сам веома добро у првом сету, имао неколико прилика за дупли брејк. Добро сам почео и други, али сам одиграо један лош гем у којем сам имао дупле сервис грешке. Добио је самопоуздање брејком и потпуно заслужено освојио други део игре. Брејк на 2:1 у трећем сету је био кључан, знао сам да ће ми дати крила и да ће меч бити готов у кратком временском периоду“, додао је Ђоковић.

Ђоковић ће у полуфиналу играти са Давидом Ферером, који је добио Давид Гофана у три сета.

Ферер је тренутно на осмом месту АТП листе, а у досадашњих 19 међусобних дуела забележио је само пет победа над Ђоковићем.

Турнир у престоници Италије, који се игра за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра, Новак је до сада освајао три пута (2008, 2011, 2014) и биће то његова последња припрема пред учешће на другом Грен слему сезоне – Ролан Гаросу (24. мај – 7. јун).

Коментари / 0

Оставите коментар