Орден Легије части за Карађорђевића

Амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро уручила је одликовање Легије части у рангу командира принцу Александру Карађорђевићу по указу француског предсједника Франсоа Оланда.

Србија 15.05.2015 | 20:53
Орден Легије части за Карађорђевића

Моро је навела да је Оланд овим одликовањем желио да укаже част дугогодишњем дјеловању принца Александра за добробит Србије, која је блиска срцу Француске и истакла допринос породице Карађорђевић у области хуманитарног рада.

Принц Александар захвалио је на ордену за који је рекао да је признање, не само за њега, него и за народ којем има част и привилегију да припада.

Он је навео да је орден Легије части традиција у породици Карађорђевић, чији носиоци су били његов отац (краљ Петар Други) и дјед (краљ Александар), као и бака - краљица Марија, додајући да је Београд један од неколико градова носилаца овог ордена.

Свечаном уручењу одликовања у Амбасади Француске присуствовали су предсједница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, представници дипломатског кора, јавне личности и новинари.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дарко

15.05.2015 19:00

Тешко нама са њима, кад сви раде за добробит Србије онда смо награбусили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

15.05.2015 19:14

Мени ово људи ништа није јасно. 1995. године Француски ''миражи'' су бомбардовали цивилне и војне објекте у Републици Српској. Један ''мираж'' је и оборен изнад Пала када су заробљена два пилота и под притиском НАТО предата Француској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за лију

15.05.2015 19:33

Је ли ви нисте до сада гледали и слусали ста говори ЈУГОСЛАВ ПЕТРУСИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.05.2015 07:29

Ја теби ВОЈВОДУ,ти мени СЕРДАРУ.

ОДГОВОРИТЕ