Рим: Бајка Гаврилове се наставља - у 1/2-финалу је!

Руска тенисерка Дарја Гаврилова наставља бајку на WТА турниру у Риму пошто се први пут у каријери пласирала у полуфинале.

Тенис 15.05.2015 | 21:40
Рим: Бајка Гаврилове се наставља - у 1/2-финалу је!

Гаврилова игра сјајан турнир, а у четвртфиналу је елиминисала 65. тенисерку света Кристину Мекхејл са 6:2, 6:4.

21-годишња играчица из Русије, која ће направити скок од најмање 33 места на WТА листи, пре Американке савладала је Белинду Бенчич, Ану Ивановић и Тимеу Башчински.

У борби за финале сада је очекује победница меча у којем се вечерас састају Рускиња Марија Шарапова и Викторија Азаренка из Белорусије.

Удругом полуфиналу учеснице су већ познате, а то су Румунка Симона Халеп и Шпањолка Карла Суарес-Наваро.

Симона је разбила сународницу Дулгеру са 6:1, 6:0 за мање од сат времена игре и пласирала се у друго полуфинале Рима у последње три године.

„Данас је био веома добар меч – она је била веома уморна због тешких мечева које је одиграла ових дана, па сам ја била у предности. Никада није лако играти против Румунке, али током меча заборавите ко вам је противник – само изађете и радите свој посао“, рекла је Халеп.

Карла Суарес-Наваро направила је изненађење елиминацијом четврте тенисерке света Петре Квитове, али је после титуле у Мадриду било очекивано да ће Чехиња доживети пад. Шпањолка је за 75 минута победила резултатом 6:3, 6:2 и постала прва играчица која је ове сезоне остварила 30 победа.

„Мислим да сам играла солидно цео меч, а у појединим тренуцима сам била веома агресивна што је против Петре веома важно јер она удара лоптицу тако добро. Била сам фокусирана на своју игру и борила се за сваки поен. Сада играм много агресивније и имам много више самопоуздања – уживам у сваком мечу који играм“, рекла је Суарес-Наваро.

Коментари / 0

Оставите коментар