Барса остаје без ''Трозупца'' - Меси, Нејмар, Суарес?!

"Не можемо да им кажемо да остану за дупло мању зараду", каже потпредседник Барселоне.

Фудбал 18.05.2015 | 09:20
Барса остаје без ''Трозупца'' - Меси, Нејмар, Суарес?!

Свесно дизање панике да би се створио притисак на пореске власти или реална зебња због нових трендова у шпанском фудбалу?

Било како било, потрепредседник Барселоне Хавијер Фауст рекао је да ће Каталонци тешко задржати звезде тима попут Лионела Месија, Нејмара и Луиса Суареза, због пореских закона у Шпанији, финансијског фер-плеја и чињенице да клуб нема богатог власника.

"Тренутно нисмо у могућности да понудимо плате као Челси или Пари Сен Жермен. Играчи увек упоређују нето зараде, а у Шпанији имамо највећи порез у Европи. Због тога морамо да повећамо плате како бисмо остали конкурентни. Упркост томе, постоји могућност да изгубимо неке само због новца", рекао је Фауст за немачки дневник "Ханделсблат".

Он, ипак, верује да ће Меси, Нејмар и Суарез остати на Ноу Кампу.

"Каријере фудбалера су кратке и имају право да добију оно што други клубови желе да им понуде. Не можемо да им кажемо да остану за дупло мању зараду", објаснио је Фауст.

Барса је на Нејмара, иако је пријавила 57 милиона евра, потрошила више од 100 милиона због чега се суди и бившем председнику Сандру Роселу и актуелном Ђозепу Бертомеуу. У међувремену, када је клуб добио једноипогодишњу забрану довођења нових фудбалера, због "муљања" у довођењу Нејмара али и преговора са малолетним играчима, потрошено је још 88 милиона евра на Луиса Суареза.

У то време, отприлике, потписан је и нови уговор са Лионелом Месијем према којем сјајном Аргентинцу припада око 18 милиона евра по сезони, са трендом раста у наредним годинама...

Из тог угла, тешко је рећи да ли потпредседник клуба Фауст износи основану забринутост или само покушава да појача притисак да се шпанским клубовима омогуће олакшице, у пореском смислу.

Барселона се налази на добром путу да освоји триплу круну ове сезоне. Екипа Луиса Енрикеа има четири бода предности у односу на Реал у Примери, у финалу Лиге шампиона играће против Јувентуса, док ће им противник у финалу Купа Краља бити Атлетик Билбао.

Коментари / 0

Оставите коментар