Двострука порука Владимира Волкова прије одласка...!

Управа да направи Партизан за Европу, а наследници разлику у односу на Звезду! „Људи који воде клуб требало да помере циљеве и да им у фокусу буде Лига шампиона“, рекао леви бек црно-белих.

Фудбал 16.05.2015 | 20:20
Двострука порука Владимира Волкова прије одласка...!

У Србији седам од последњих осам титула. У истом периоду једно учешће у групној фази Лиге шампиона и приде четири Лиге Европе. По правилу само до средине јесени, јер би Партизан већ у раној фази суочавања са алама из иностранства сазнао болну истину српског фудбала - да је немоћан. Одавно прижелкују Гробари да њихови миљеници направе искорак на интернационалној сцени, да буду равноправан ривал, ако ништа друго да се макар до последњег кола боре за пролеће у Европи, до кога је једино добацио Владимир Вермезовић пре више од десет година.

Зато је порука Владимира Волкова руководиоцима више него разумљива.
„Сматрам да би људи који воде клуб требало да се позабаве Европом, да покушају да напараве европски Партизан, да помере циљеве и да им у фокусу буде Лига шампиона. Не знам шта ће бити са приватизацијом, али ако буде као до сада...“, рекао је Волков, јасно стављајући до знања како је Парни ваљак прерастао Суперлигу, али да се њему чини како је ван граница често споровозан.

С друге стране, кад подвуче црту испод свог боравка у Партизану каже да је задовољан, јер је за четири године освојио три титуле, а наредне среде имаће шансу и за прву дуплу круну, јер је ривал екипи Зорана Милинковића Чукарички.
„Опраштам се од Партизана на најлепши начин. За десет, 20 година имаћу шта да причам деци, касније и уницума. Заувек ћу се сећати година у црно-белом дресу, посебно ове последње, јер емоција какву смо доживели у актуелном првенству нема цену. Причаћу наследницима о головима против Војводине, победи у вечитом дербију, слављу са навијачима у Крушевцу...“

Без обзира на европске погледе, фудбал се игра за пехаре. А баш они радују репрезентативца Црне Горе који се нада да ће се лане прекинута доминација Партизана поново успоставити.
„Дуго година је Звезда важила за трофејнији клуб нашег фудбала, међутим, то више није случај, поготову откако се играју првенства Србије. То је скор 7:2 у нашу корист. Опет смо се изједначили са вечитим ривалом по укупном броју титула (26:26), а сад је на млађим генерацијама да направе разлику у нашу корист и наставе доминацију, јер је Партизан у сливотим налету, пошто је у последњих осам година седам пута био првак“, закључио је Волков, уз потврду да на лето, кад му истиче уговор, одлази из Партизана.

ГРБИЋ: НАЈВЕЋЕ ПОЈАЧАЊЕ ЈЕ ДА СВИ ОСТАНЕМО НА ОКУПУ

Његов колега из репрезентације Црне Горе Петар Грбић планира да остане у Хумској.
„Што се мене тиче уговором сам везан за Партизан и радујем се изазовима у предстојећој сезони. Уколико управа има друге планове и под условом да стигне понуда која ће да задовољи и мене и челнике можемо да седнемо за сто и договоримо се, у интересу клуба“, поручио је Грбић.

Његови голови су у једном делу сезоне били од круцијалне важности по резултате. Посебно у оним тренуцима кад се, а у Србији је то обичај, говорило да Партизан не сме да буде првак.
„Многи су нас отписивали, али смо показали да имамо најбољи тим. А што се тиче прича да ћемо се склонити вечитом ривалу и да ће Звезда да буде прва то су биле глупости“.

Наредни изазов црно-белих су квалификације за Лигу шампиона у које улазе после сезоне у којој су играли групну фазу Лиге Европе и по општем мишљењу нису се обрукали. Мада, нису могли даље од последњег места у групи са Тотенхемом, Бешикташем и Астерасом.
„Верујем да можемо до успеха у Европи. Наше највеће појачање било би да нас нико не отпусти, већ да се исти овај састав још једном, овако уигранији, окуша у квалификацијама за Лигу шампиона“, закључио је Петар Грбић.

Коментари / 0

Оставите коментар