Рим: Федекс лако са Бердихом и чека Рафу!

Други тенисер света Роџер Федерер савладао је Томаша Бердиха са 6:3, 6:3 у четвртфиналу турнира из Мастерс 1000 серије у Риму.

Тенис 15.05.2015 | 16:00
Рим: Федекс лако са Бердихом и чека Рафу!

У полуфиналу ће се Федерер састати са бољим из окршаја Рафаел Надал – Стан Вавринка, који је на програму од 21.00.

У сувим, благо ветровитим условима Федерер се снашао много боље, играо је агресивно и заслужено је дошао до тријумфа после 66 минута игре.

Није деловало да ће бити толико лако, поготово што је Бердих први направио брејк, у петом гему. Међутим, то је било све од Чеха, пошто је Роџер нанизао четири гема и освојио сет.

И у другом сету Бердих се држао до половине сета, до резултата 3:3, али онда је Федерер поново преузео контролу, у наредна три гема укупно је изгубио четири поена и окончао је меч.

Турнир у Риму један је од ретких који Федерер никада није освојио – прво финале играо је још 2003. године када је поражен од Феликса Мантиље, а још два пута га је на корак до трофеја зауставио Рафаел Надал (2006, 2013).

Бердих ове сезоне није испао пре четвртфинала и то свакако јесте успешна сезона, али са друге стране ту је његов скор са играчима из Топ 10 - девет пораза, без иједне победе.

Коментари / 0

Оставите коментар