Град направио штету у Лијевчу Пољу

Олујно невријеме праћено градом причинило је велику штету пољопривредним усјевима у десет села на подручју општине Градишка, потврђено је Срни у општинском Одсјеку за пољопривреду.

Република Српска 15.05.2015 | 13:12
Град направио штету у Лијевчу Пољу

Шеф Одсјека Милутин Мисимовић рекао је да је град величине љешника синоћ причинио штету на ратарским и повртарским културама у селима Јелићи, Бистрица, Церовљани, Берек, Елезагићи, Машићи, Романовци, Вилуси, Лужани, Рогољи.

Јово Драгојевић из села Берек каже да је град уништио више од 70 одсто расадника, на коме узгаја око два хектара садница воћа и украсног биља.

Он истиче да о висини штете за сада не може говорити, али сматра да је много већа од прошлогодишње када су му на истој парцели поплава и град причинили штету, која је процијењена на око 50.000 КМ.

Општинске комисије за процјену штете требало би да у понедјељак изађу на терен.

О посљедицама олујног невремена на подручју општине Градишка обавијештено је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

На подручју општине Градишка синоћ је испаљено 26 противградних ракета.

Осим на градишком подручју, Противградна превентива Републике Српске синоћ је дејствовала на подручју Козарске Дубице, Српца, Прњавора, Лакташа, Дервенте и Добоја. Укупно је испаљено 45 ракета.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РОКО

15.05.2015 12:29

СВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ФУНКЦИОНИШУ.ИСПАЉЕНО 45 РАКЕТА АЛИ ПРЕКО КОЗАРЕ, СПАСИЛИ ХРВАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

15.05.2015 12:37

РС је стабилна и вјерујемо у њене институције

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

15.05.2015 12:57

Роко кретену па не пуца се преко границе

ОДГОВОРИТЕ