ЕЛ - Ф4, најава данашњег полуфинала: Ко ће у финале?!

ЦСКА се састаје са Олимпијакосом од 18 часова, а Реал Мадрид игра са Фенербахчеом у полуфиналу фајнал-фора Евролиге у Мадриду.

Кошарка 15.05.2015 | 14:40
ЕЛ - Ф4, најава данашњег полуфинала: Ко ће у финале?!

Реал на домаћем терену јури своју прву титулу од 1995. године, када је тренер био Жељко Обрадовић, човек који ће се сада наћи на супротној страни, у тиму који је први пут у историји на фајнал-фору.

“Имамо равнотежу у тиму, јесте да смо најнеискуснија екипа на Ф4, али имамо искусног тренера. Реал игра код куће, искуснији је, тако да је на њима притисак. Покушаћемо да играмо са много страсти и енергије, овде смо да победимо и да идемо у финале“, рекао је бек Фенера Богдан Богдановић.

Богдан је летошње успехе са Србијом прославио на веома страствен начин, а нада се да ће му се иста прилика указати и са Фенером.

“Турски и српски менталитет веома су слични, мада јесте другачији осећај када играш за клуб и када носиш дрес са државним грбом. У сваком случају, желим да освојимо Евролигу, а после тога ће бити лудо“.

Плејмејкер Реал Мадрида Серхио Родригес нада се да ће његов тим доћи до титуле после две узастопне сезоне у којима је губио у финалима.

“Сигуран сам да нас чека веома тешка утакмица, али радујемо се јер смо се целе сезоне спремали за фајнал-фор. Фенербахче је талентован тим са сјајним тренером и, што је најважније, тренутно су у одличној форми, можда најбољој ове сезоне. Одбрана и скок биће кључни за исход, а ми морамо да играмо у високом интензитету и да смањимо број грешака“, рекао је Ћаћо пред окршај који почиње у 21 час.

Три сата раније на програму је меч ЦСКА и Олимпијакоса, који ће се трећи пут у последње четири године састати на фајнал-фору.

Оба пута славио је Олимпијакос, а Андреј Кириленко био је део финала 2012. године који су Московаљни изгубили кошем у последњој секунди након што су имали +19 током меча.

“Чека нас велика утакмица, а прошлост фајнал-фора учи нас да све може да се догоди, прошле године је Макаби деловао као аутсајдер, а освојио је титулу. Ако желимо да освојимо титулу, морамо да играмо добро под притиском и да победимо најбоље“, рекао је Кириленко, а надовезао се Сони Вимс.

“Сада имамо Кириленка и то је велика разлика – много нам помаже, поготово у одбрани, али и у скоку на оба краја терена, свестран је играч. Олимпијакос игра чврсто у одбрани, морамо да обратимо пажњу на њихов офанзивни скок, као и да се посветимо Спанулису. На крају ће се свести на то ко више жели победу – на папиру изгледамо сјајно, али морамо то да покажемо на терену“, каже Вимс.

Јоргос Принтезис био је херој те 2012. године, сада је у четвртфиналу такође дао кош који је одвео Олимпијакос на фајнал-фор, а Пирејци поново долазе растерећени на завршни турнир. Као што је ближа прошлост показала, тада су најопаснији.

“Играмо трећи фајнал-фор у последње четири године, тако да осећамо мањи притисак. То наравно не значи да нисмо спремни и наоштрени пред меч. ЦСКА је разноврстан, комплетан тим – довели су летос Де Колоа, који је помогао Теодосићу споља и подигао игру Московљана. Кириленко их је комплетирао на оба краја паркета. Морамо да контролишемо темпо меча, да почнемо од одбране, а можда имамо и малу психичку предност због победа над њима у прошлости“, поручује Принтезис.

петак, 15. мај:
18.00 ЦСКА – Олимпијакос
21.00 Реал Мадрид – Фенербахче

недеља, 17. мај:
17.00 утакмица за треће место
20.00 финале

Коментари / 0

Оставите коментар