ЛЕ: Севиља и Дњипро у финалу!

Фудбалери Севиље и Дњипра састаће се у финалу овогодишње Лиге Европе.

Фудбал 14.05.2015 | 23:20
ЛЕ: Севиља и Дњипро у финалу!

Севиља је у реваншу победила Фиорентину у Италији са 2:0 и тако се са укупних 5:0 пласирала у велико финале, док је Дњипро много теже прошао.

Украјински тим славио је против Наполија у Кијеву са 1:0, па је у финале прошао са укупних 2:1, пошто је дуел у Напуљу завршен без победника (1:1).

Херој тријумфа украјинске екипе је Јевген Селезњов који је постигао једини гол у реваншу у 58. минуту. У Фиренци уоште није било узбуђења. Гости су дошли са убедљивих 3:0, а већ у првом полувремену реванша отклонили су сваку дилему. Карлос Бака погодио је у 22, а Данијел Карико у 27. минуту за убедљив тријумф шпанског тима.

Севиља има прилику да одбрани трофеј Лиге Европе и освоји га четврти пут у последњих 10 година, док је Дњипро самим пласманом у финале остварио највећи успех у историји клуба. Треба истаћи и да је српски судија Милорад Мажић делио правду у Кијеву заједно са помоћницима Милованом Ристићем, Далибором Ђурђевићем и Дејаном Петровићем.

Финални меч на програму је 27. маја у Варшави, а победник ће осим трофеја добити и још једну велику награду - пласман у Лигу шампиона наредне сезоне.

Први гол вечери постигнут је у Фиренци, а стрелац је био анпадач Севиље Карлос Бака. Он се у 22. минуту најбоље снашао у гужви у казненом простору после прекида са десне стране и донео је предност својој екипи. То је и дефинитивно одлучило првог финалисту, пошто је домаћину било потребно пет датих без примљеног гола да би прошли даље.

Гости из Шпаније дуплирали су предност у 27. минуту. После прекида и повратне лопте, Кариско је био најборбенији у петерцу и није имао тежак посао - 2:0. Тај резултат остао је до полувремена, па је већ тада било јасно ко ће у финале. Прилику да ублажи дебакл Фиорентина је имала у 67. минуту, али је Јосип Иличић промашио пенал.

До краја меча није било много узбуђења, па је меч завршен резултатом 2:0 у корист гостију из Шпаније.

На дуелу у Кијеву после 45 минута није било голова, а Дњипро је повео у 58. минуту. Стрелац је био Селезњов после одличног продора Конопљанке на левој страни. Уследила је ерупција одушевљења на стадиону у Кијеву.

По веома тешком терену натопљеном кишом екипа Наполија кренула је тек после примљеног гола офанзивно, па је публика у Кијеву стрепела у самом финишу. Имао је и Дњипро неколико опасних шанси из контре, али се пре свега определио на одбрану свог гола и то је одлично радио.

Наполију је понестајало снаге што се меч ближио крају и гости из Италије нису до краја успели да постигну гол који би им обезбедио продужетке. Домаћин је успео да оствари огроман успех, а сразмерно томе било је и славље на трибинама.

Коментари / 0

Оставите коментар