КЛС: Партизан убједљив, Мега добила ФМП!

Кошаркаши Партизана победили су Тамиш у Пиониру са 97:70, у 6. колу Суперлиге Србије. Кошаркаши Мега Лекса победили су ФМП у Железнику са 92:83.

Кошарка 14.05.2015 | 23:05
КЛС: Партизан убједљив, Мега добила ФМП!

Екипа Душка Вујошевића је тако задржала максималан учинак и остала је на деоби првог места пред ’вечити дерби’ у недељу.

Са друге стране, екипа Тамиша још увек нема тријумф у Суперлиги.

Црно-бели су на овом мечу играли без Павловића и Мачвана. Павловић од раније има проблем са скочним зглобом, док је Мачаван одмарао, вероватно због дербија који је на програму у недељу.

Гости из Тамиша одлично су се држали у првом полувремену, до 15. минута били су у потпуности изједначени, али је у наставку квалитет Партизана ипак донео резултат.

Никола Милутинов имао је 10 поена и 5 скокова, 15 поена убацио је Андрић, по 12 Ђумић и Маринковић, а 10 су додали још Милутиновић и Милосављевић. Код гостију, Крушчић је убацио 17, Милошевић 11, а Ђорђевић и Хукић по 10.

Тим Дејана Милојевића остварио је вредну победу у борби за плеј-оф и сада има скор 3-3.

Са друге стране, екипа Милана Гуровића претрпела је четврти пораз који је удаљава од места међу најбоље четири екипе.

Мега Лекс је водио практично од почетка до краја утакмице, иако је домаћин озбиљнмо запретио у последњем периоду.

Седам минута пре краја ФМП је смањио на 75:72, у неколико наврата је имао и минус четири у самом финишу, али су гости све налете одбили и на крају су остварили победу.

Никола Јокић је био сјајан са 24 поена, чак 19 скокова и индексом 36. Кешељ је додао 16 поена и 5 скокова, Миљеновић је имао 20 поена и 5 асистенција, а Вебстер је убацио 14 поена. У екипи ФМП-а Мићовић је убацио 26, Давидовац 16, а Гудурић 12 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар