Рим: Ноле репризирао 2011. и прошао Белучија!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму, тријумфом у три сета над Томажом Белучијем из Бразила.

Тенис 14.05.2015 | 22:36
Рим: Ноле репризирао 2011. и прошао Белучија!

Ђоковић је до тријумфа дошао после преокрета, са 5:7, 6:2, 6:4, после два сата игре, у правој репризи њиховог дуела из 2011. године у Мадриду.

Новак ће се у четвртфиналу састати са Кеијем Нишикоријем из Јапана, који је био бољи од Виктора Троицког са 6:4, 6:3, а тај меч је на програму у петак од 16 часова.

Новак је против Белучија одиграо поприлично стегнут меч, мало је излазио на мрежу, а било му је потребно време да пронађе прави ритам којим би могао да надмудри бразилског тенисера. Белучи је то искористио у првом сету, први је стигао до брејка, а то као да је натерало Новака да за нијансу подигне ниво игре, па је тако и изборио трећи сет. Српски тенисер је био конкретнији у одлучујућем сету, а баш када су сви мислили да ће брзо завршити меч, пала му је концентрација, али је срећом брзо успео да се размрда и реши меч у своју корист.

Новак је одлично ушао у меч, сигурним сервис гемом, у којем је имао три винера и брзо је дошао до стартне предности. Белучи је успео да узврати за 1:1, али пошто га је српски тенисер добро намучио, а потом поново без проблема дошао до предности.

Први рекет света је одлично сервирао и то му је доносило предност у односу на Белучија, који је више грешио. Међутим, барем у првим гемовима последњег дуела осмине финала Новак није долазио до прилике за брејк.

Све се то променило у осмом гему, када је Новак био поприлично дефанзиван, али је успео да избори три брејк лопте. Ипак, Белучи је успео да му узврати сваки пут, чак и када је после сјајне размене удараца Ђоковић изборио трећу прилику да му одузме сервис погодивши линију, па је резултат тада био 4:4.

Упркос начину на који је Белучи освојио претходни брејк, Новак је поново био сигуран на сервису, а Бразилац је узвратио на исти начин. Српски тенисер је потом одиграо свој најлошији сервис гем од почетка меча, што је Белучи казнио брејком. Бразилац је тада освојио четири поена на Новаковом сервису дупло више него у претходна четири заједно и повео са 6:5, а потом одсервирао за први сет после 51 минута игре.

Новак је успео да остави први сет иза себе и поведе на старту другог, а иако је наговештавала шанса да би могао да изненади Белучија на сервису, Бразилац је изједначио на 1:1. Тада је српски тенисер започео свој низ, одлично је одсервирао, а потом је притискао Белучија, што се на крају и исплатило брејком. Новак је тада послао на другу страну мреже невероватно високу лопту, која је упала у терен, а Бразилац није могао да одговори на то.

Најбољи тенисер света је од тада преузео потпуну контролу над сетом. У целом сету је препустио пет поена на свом сервису ривалу, а новим брејком је завршио сет за 6:2 и увео меч у трећи сет.

У одлучујућем сету на старту није било брејкова. Новак је био конкретнији, али је Белучи успевао у појединим тренуцима да га намучи. Ипак, у шестом гему, Новак је коначно искористио грешке свог ривала. Имао је четири шансе за брејк и тек четврту је искористио после двоструке сервис грешке Бразилца за вођство од 4:2.

Међутим, Новак се одмах опустио после брејка, што је Белучи знао да казни и узврати на исти начин, али је српски тенисер потом без изгубљеног поена одузео сервис Бразилцу. Први рекет света је потом рутински успео да заврши меч када је Бразилац на меч лопти послао лопту у аут после два сата игре.

Коментари / 0

Оставите коментар