Ник: Ђоковић једини у историји без слабости!

"Према ономе што сада видимо, владаће још пар година. Не верујем да ће Надал играти дуго као Федерер".

Тенис 15.05.2015 | 17:40
Ник: Ђоковић једини у историји без слабости!

Ник Болитијери никада није тренирао Новака Ђоковића, али не штеди речи хвале на рачун актуелног "Броја 1".

Управо зато, нико не може да каже да је Болитијери сентименталан или свесно необјективан када говори о могућностима најбољег српског спортисте свих времена. А, шта је Американац рекао? Према његовим речима, најмање до 2017. године светски "Број 1" остаће Ђоковић...

"Ђоковић је једини играч у историји тениса који нема слабости. Његова кретња, сервис, форхенд, бекхенд, дропшот... За мене, он представља чисто савршенство", рекао је Болитијери у Риму, где уживо прати Мастерс.

"Тачно је да је освојио мање гренд слем титула од Федерера или Сампраса, али ако гледамо детаље, он заслужује место у самом врху у овом спорту".

Он је родитељима препоручио да, док траје страховлада актуелних тенисера, не шаљу децу у тениске школе, већ на факултете...

"Према овом што сада видимо, Ђоковић ће владати још барем пар година. Мареј игра одлично, вредно тренира у Мајамију, физички је јачи од како му се придружила Морезмо", рекао је Болитијери и додао:

"Што се млађих тиче, другачије је него раније. Данас не можете да будете гренд слем првак са 17 или 18 година. Игра је превише физички захтевна, а успут сретнете Новака или Надала у жребу. Зато би можда родитељи требало да размисле да пошаљу децу тенисере прво на колеџ на пар година, да заврше школу. У супротном, те године ће им узалуд проћи, неће ништа велико да направе, а овако ће моћи да уче".

Болитијери предвиђа да, за разлику од Роџера Федерера који сјајно игра и у 34. години, Рафаел Надал то неће моћи да достигне.

"Не верујем да ће Рафа имати дугу каријеру попут Федерера. Шпанац мора да трчи, скаче, троши превише енергије. Роџер је, ипак, као балетан. Ту је разлика. Другачије тренирају, играју. Заиста није лако радити сваки дан оно што чини Надал", подвукао је Болитијери.

Коментари / 0

Оставите коментар