Видео: Немања Бјелица је МВП Евролиге!!!

Српски репрезентативац из редова Фенербахчеа Немања Бјелица проглашен је за најкориснијег играча (МВП) Евролиге за сезону 2014/2015.

Кошарка 14.05.2015 | 20:00
Видео: Немања Бјелица је МВП Евролиге!!!

Најелитнија европска лига одлуку је саопштила на отварању Фајнал-фор турнира у "Каси де Кореос" у Мадриду у четвртак поподне.

Бјелица је апсолутно бриљирао у текућој сезони, пошто је био најзаслужнији за пласман његовог тима на први фајнал-фор у историји клуба, а његова универзалност, која му омогућава да се прилагоди свим фазама и задацима, практично му је и донела ласкаво звање.

Током сезоне, у којој није пропустио нити један сусрет, он је просечно бележио 11,9 поена, 8,6 скокова, 2 асистенције, 1,2 украдене и 0,7 блокада по мечу. Такође, забележио је десет везаних дабл-даблова, док је са индексом од 18,3 најкориснији играч победничких тимова.

Бивши играч Црвене звезде постао је тако други Србин који може да се похвали овом титулом, после Милоша Теодосића који је награду заслужио пре пет сезона.

Како се наводи на сајту Евролиге, Бјелица је добио далеко више гласова од осталих кандидата (гласање навијача има 25% удела у укупним резултатима, а преосталих 75% су гласови новинара), а иза њега су остали Милош Теодосић, Бобан Марјановић Василис Спанулис и Филипе Рејес.

Претходно, крилни центар турске екипе изабран је и за најкориснијег играча Евролиге и у избору навијача, док заједно са Бобаном Марјановићем из Црвене звезде и Милошем Теодосићем заузима место у идеалној петорци.

Српски кошаркаш има највише скокова у одбрани ове сезоне (180), а укупно 231. Оборио је сопствени рекорд по броју поена, скокова, блокада и украдених лопти.

На свечаности у Мадриду додељене су и награде за најбољег стрелца "Трофеј Алонсо Форд" – Тејлор Рочести (Нижњи Новгород), најбољи дефанзивца – Брајант Данстон (Олимпијакос), као и награда за "Звезду у успону" – која је другу годину за редом отишла у руке Богдана Богдановића, Немањиног саиграча.

Последњи обрачуни за европску круну почињу у петак, а тим Жељка Обрадовића ће уколико жели у финале морати да савлада ЦСкА из Москве.

Освајачи награде за најкориснијег играча Евролиге:
2005. Ентони Паркер (САД/Макаби Тел Авив)
2006. Ентони Паркер (САД/Макаби Тел Авив)
2007. Теодорос Папалукас (Грчка/ЦСКА Москва)
2008. Рамунас Шишкаускас (Литванија/ЦСКА Москва)
2009. Хуан Карлос Наваро (Шпанија/Барселона)
2010. Милош Теодосић (Србија/Олимпијакос)
2011. Димитрис Диамантидис (Грчка/Панатинаикос)
2012. Андреј Кириленко (Русија/ЦСКА Москва)
2013. Василис Спанулис (Грчка/Олимпијакос)
2014. Серхио Родригес (Шпанија/Реал Мадрид)
2015. Немања Бјелица (Србија/Фенербахче)

Коментари / 0

Оставите коментар