ЛШ Реалово дијете одвело Јуве у финале - баш преко Реала!

Фудбалери Јувентуса елиминисали су Реал Мадрид у полуфиналу Лиге шампиона – после победе у Торину 2:1, ’Стара дама’ је ремизирала у Шпанији 1:1.

Фудбал 13.05.2015 | 23:15
ЛШ Реалово дијете одвело Јуве у финале - баш преко Реала!

Реал је од 23. минута водио голом Роналда из пенала који је изнудио Родригес, а изједначио је Алваро Мората у 57. минуту после смушене реакције одбране домаћих.

Шестог јуна Јувентус ће се за титулу првака Европе борити са Барселоном, која је укупним резултатом 5:3 елиминисала Бајерн.

Јувентус ће се тако наћи у свом првом финалу још од сезоне 2002/2003, када су у финалу на пенале поражени од Милана.

’Стара дама’ ће са Барсом у Берлину играти осми пут за титулу првака Европе, а до сада Јуве има трофеја – 1985. године савладан је Ливерпул у финалу, а 11 година касније Ајакс.

Јувентус је до сада осам пута играо са Барселоном, уз скор од четири победе и по два ремија и пораза. Четири пута су се тимови састајали у нокаут фази, а и Барса и Јуве прошли су по два пута.

Са друге стране, Реал је наставио проклетство првака Европе, пошто ниједан тим није успео да одбрани титулу откад је уведен формат Лиге шампиона (1992/1993). ’Краљевски’ клуб остаје највероватније и без трофеја у домаћем шампионату, тако да се ова сезона може оценити неуспешном и видећемо каква ће бити судбина тренера Карла Анчелотија, али и неких играча.

На крају, Реалу је пресудио Алваро Мората – постигао је по гол у обе утакмице и пресудио је клубу у којем је био од 16. године па све до летос.

Многе ће то подсетити на још једну Реалову грешку из сезоне 2003/2004 – тада се Реал олако одрекао Моријентеса, а он је у дресу Монака дао по гол у оба меча четвртфинала ЛШ и био је најзаслужнији за пролаз ’Кнежева’.

Реал је офанзивно почео меч, имао је иницијативу и већ у петом минуту пропустио је одличну шансу преко Бенземе. Наставио је Реал да притиска и то се исплатило у 23. минуту.

Роналдо је дотурио лопту до Родригеса, а после дуела Колумбијца са Кјелинијем судија је показао на белу тачку. Роналдо, који је промашио пенал за викенд у дуелу са Валенсијом, пришао је лопти и послао је високо по средини гола – 1:0.

До краја полувремена Реал је имао још једну изврсну шансу када је Роналдо асистирао уместо да шутира, као и солидан покушај управо Португалца.

У наставку се Јувентус ослободио, гости су били агресивнији и до толико жељеног гола дошли су у 57. минуту. Касиљас је после корнера избио лопту, она је враћена у шеснаестерац, Погба је главом спустио лопту до Морате, који је био усамљен на десетак метара од гола. Имао је времена да се намести и да савлада Касиљаса који је био маркиран.

До краја је Реал нападао, али се Јувентус организовано бранио. Најбољу шансу домаћи су пропустили у 72. минуту, када је Бејл шутирао главом преко гола после центаршута Роналда.

Јуве је имао две изванредне шансе којима је и раније могао да реши меч, али је Касиљас осујетио ударце Маркизија и Погбе.

Коментари / 0

Оставите коментар