Милинковић: Капитен Сале нас је вукао ка титули!

Тренер Партизана Зоран Милинковић честитао је својим фудбалерима на освајању 26. титуле првака државе после победе над Напретком у Крушевцу са 2:0.

Фудбал 13.05.2015 | 22:20
Милинковић: Капитен Сале нас је вукао ка титули!

Милинковић је такође оценио да је гол Саше Илића против Радничког 1923 у 22. колу Јелен Суперлиге Србије повукао ‘црно-беле’ ка трофеју.

“Још једна победа, узели смо наслов првака. Не бих много о игри, само бих честитао играчима, навијачима, запоследнима, свима који су уложили напоран рад и енергију да би Партизан вратио титулу у Хумску. Тешко је рећи шта је одлучуло да будемо први, можда је то гол Саше Илића на мом дебију против Радничког из Крагујевца. То се десило пред крај утакмице, од тад су ствари кренуле добро по нас”, рекао је Милинковић новинарима после утакмице у Крушевцу.

Партизан је победом од 2:0 над Напретком из Крушевца два кола пре краја Јелен Суперлиге освојио 26. титулу првака државе.

“То је сплет околности, ми смо направили једну сјајну серију, али резултати најближих пратилаца су такође утицали на овакав исход”, нагласио је Милинковић.

На питање новинара да ли је улазак Немање Којића у игру на почетку друог полувремена променио ток утакмице, Милинковић је одговорио потврдно и додао да су утакмице против Напретка у Крушевцу увек неизвесне.

“Крушевац је увек тешко гостовање, никад није лако играти против Напретка, који је оптерећен својим проблемима, па нисмо имали добар ритам. Деловали смо мало испражњени, имали смо посед лопте, али он је био стерилан, нисмо долазили до прилика. Којић је добро ушао у меч, донео нам потребну енергију, асистирао за други гол, али видели сте шта значи за Партзхха Дринчић и његов прекид. Кад он изводи такве прекиде Партизану је лакше. То је био кључни детаљ утакмице”, нагласио је Милинковић и додао да Напретку жели да остане у Суперлиги Србије.

Новинаре је занимало колико Партизан може у квалфикацијама за Лигу шампиона.

“Сваке године критикујемо нашу Супер лигу, разни економски проблеми су притисли спорт у Србији, али упркос свему појаве се талентовани играчи и то одржава неки ниво. Што се тиче Европе, зависи од много фактора”, нагласио је Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар