Лалат: Одох ја, доста је! Свега ми је доста!

"Погинуо сам храбро", рекао је тренер Црвене звезде.

Фудбал 13.05.2015 | 22:00
Лалат: Одох ја, доста је! Свега ми је доста!

Није готово, а готово је.

Иако је до краја шампионата остало још 180 минута игре, Црвена звезда је остала и без титуле и без – тренера!

Ненад Лалатовић рекао ове среде да га је срамота због данашњег пораза од Радничког 1923 и поручио да ће остати на клупи до краја сезоне.

"Можда нисам за Звезду, али има и других који су залутали. Звезди, унапред, следеће сезоне желим срећу, али да би освојила титулу треба да има тренера, а и да доведе минимум 10 нових играча, који могу да носе овај грб, јер он је јако тежак. Звезда не трпи просек, мора да побеђује, играчи то нису схватили", рекао је Лалатовић новинарима после утакмице.

Звезда је на свом стадиону изгубила од Радничког 1923 резултатом 2:1, па је Партизан у 28. колу освојио титулу шампиона Србије.

Лалатовић је казао да ће остати на клупи Звезде до краја сезоне.

"Бићу уз екипу до краја сезоне ако управа то буде желела. Нисам од тренера који виде ситуацију па се окрену и оду. Погинуо сам храбро, због Црвене звезде, не због себе. Никад нисам гледао себе, већ да Звезди буде боље", казао је Лалатовић.

Лалатовић је истакао да његовим играчима "не треба одсецати главе".

"Не кривим их, за шта могу да их кривим, они дају свој максимум. Бољи ни од кога нисмо много. Треба да им дође памет у главу и да останемо на другом месту, које заслужујемо. Можда играчи нису криви, можда још нису свесни у ком клубу играју, колико је Звезда велика. Можеш да изгубиш утакмицу, али да завршиш на коленима, а они се нису ни ознојили", рекао је он.

Тренер Звезде је истакао да га је срамота после пораза од Радничког.

"Можда је боље док су вруће главе да не причам пуно. Видели сте боље утакмицу од мене, критике апсолутно заслужујем јер имати овакав однос према игри је стварно срамно. Мене је срамота, у земљу бих пропао, јер, једноставно, кад се овако одигра против екипе која је већ испала из лиге, без жара, борбе", навео је тренер црвено-белих.

Он је додао да је нормално што је током сезоне говорио да су његови играчи најбољи у Србији.

"Кад пуштам војску у битку, морам да је храбрим. Због добробити Црвене звезде, не своје, ја ћу отићи па ћу отићи. Већину ствари сам радио на своју штету, поштен сам и искрен. Сад треба да се погледамо у очи и кажемо истину", рекао је Лалатовић.

Када је реч о подршци управе, Лалатовић је казао да му је најважније да подршку има од своје породице.

"Нема шта ко да стаје иза мене, имам 37 година, зрео сам човек. Имам породицу и они су ми најбитнији, да стану иза мене. Жао ми је што њима морам да идем негативан, а они да ме пуне позитивном енергијом. А, да ли је требало неки други да стану, то ви процените", казао је Лалатовић.

Звезда ће за викенд у претпоследњем колу гостовати ОФК Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар