Пандуревићева: Коме је враћен ПДВ?

Комисија за финансије и буџет Представничког вијећа Парламента БиХ једногласно је подржала захтјев СДС-а да Управа за индиректно опорезивање у најкраћем року достави детаљан извјештај о поврату ПДВ-а за 2014. годину регионалним центрима, са наведеним свим субјектима који су остварили поврат већи од 50 000 марака.

Република Српска 13.05.2015 | 12:24
Пандуревићева: Коме је враћен ПДВ?

Шеф Клуба посланика СДС у Представничком вијећу ПБиХ Александра Пандуревић као разлог за упућивање овог захтјева навела је чињеницу да је у прошлој години поврат ПДВ-а повећан за 17 одсто, обзиром да су се у афери „Пандора" појавиле разне сумње на незаконит поврат ПДВ-а.

„Клуб посланика СДС сматра да је неопходно утврдити све податке око ових информација. Такође једногласно је усвојен захтјев СДС-а да Управа за индиректно опорезивање достави инфорамацију о имплементацији пројекта за набавку софтвера у вриједности девет милиона марака", истакла је Пандуревићева.

Додаје да је Комисија за финансије и буџет усвојила и трећи захтјев СДС да се достави информација о набавци пословних објеката у Бањалуци.

„Чланове комисије посебно је занимало зашто Управа за индиректно опорезивања за новац, који има обезбијеђен за набавку простора, није сама изградила свој регионални центар у Бањалуци и да ли то има везе са разним наводима да се чека завршетак зграда неких тајкуна блиских СНСД-у, како би онда биле купљене за ту намјену", казала је Пандуревићева.

Управа за индиректно опорезивање, на чијем је челу Миро Џакула, још се није огласила поводом прозивки у Парламенту БиХ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

мука

13.05.2015 11:06

Дама херој која се супроставља овакој власти у свим видовима за јадни и гладни народ који траје годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

13.05.2015 11:52

....а засто само за 2014 ? Па и прије тога је било поврата. Обухватите цијели период од оснивања УИП. Ту се крије невидјени КРИМИНАЛ. Провјерено. ОЗНА СНЕ ДОЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкy

13.05.2015 12:34

Људи јел само ја видим да је ова Пандуревицка добра

ОДГОВОРИТЕ
Name

словенац

13.05.2015 17:31

Управа за индиректно опорезивање је саставила своју групу кријумцара са водством Невенке Собот послала на терен по ауто отпадима у околини Лактаса, Прњавора Приједора сваки отпад има неоцарињена возила и главна им је фора да од 2000 до 3000км ниста не гледају и то је наса управа. Д.о.о угасе како хоце никоме нису ниста дузни, а мале сад треба сисати као сто су мале радње казњавали и приморали да затворе да би само велики остали ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

13.05.2015 17:42

Зна ли неко јел удата?

ОДГОВОРИТЕ