Ниже цијене перонских карата у Српској

Цјеновником услуга аутобуских станица у Републици Српској на који је Влада Српске на посљедњој сједници дала сагласност предвиђене су ниже цијене за перонизацију од оних које су дефинисане важећим цјеновником.

Република Српска 13.05.2015 | 11:10
Ниже цијене перонских карата у Српској

У Министарству саобраћаја и веза Републике Српске Срни је речено да нови цјеновник представља олакшицу превозницима у Републици Српској.

"Цијена перонизације наплаћује се по једном проласку аутобуса кроз аутобуску станицу и за аутобуске станице прве категорије износи 1,70 КМ за подручне аутобуске линије, 2,90 КМ за републичке и међуентитетске линије, 4,70 КМ за међународне за Србију и Црну Гору, те 14 КМ за међународне линије за остале европске земље", наводе из Министарства.

Цијена перонизације за аутобуске станице друге категорије износи 1,30 КМ за подручне линије, 2,30 КМ за републичке и међуентитетске, 3,50 КМ за међународне за Србију и Црну Гору, те 12 КМ за међународне линије за остале земље Европе.

Цијена перонизације за трећу категорију аутобуских станица узноси 0,90 КМ за подручне линије, 1,45 за републичке и међуентитетске, 2,30 КМ за међународне за Србију и Црну Гору, те осам КМ за међународне линије за остале европске земље.

У Министарству саобраћаја и веза Српске истичу да је нови цјеновник усаглашен са свим заинтересованим странама, а да је приједлог цјеновника сачинила Привредна комора Републике Српске и доставила га Влади на давање сагласности.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар