20 година избјегличког центра у Сокоцу

Замјеник министра за људска права и избјегла и расељена лица у Савјету министара БиХ Предраг Јовић посјетио је данас општину Соколац, избјеглички центар у Сокоцу, те локације на којима је предвиђена градња објеката за смјештај избјеглог становништва.

Република Српска 12.05.2015 | 15:59
20 година избјегличког центра у Сокоцу

Том приликом Јовић је истакао да ће за њега у наредном периоду приоритет бити стварање услова за затварање избјегличких центара, а општина Соколац већ ове године могла би ријешити дио проблема везаних за ту категорију становништва.

Иако је од рата прошло 20 година у БиХ је још 20-ак колективних центара за смјештај избјеглог и расељеног становништва у којима се налази неколико хиљада породица. 

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лија

12.05.2015 14:29

Није ми јасно како ове људе није стид сликати се и причати о неком приоритету у стварању услова за живот особа које двадесет година живе у баракама. Сјетимо се донације Републике Србије у вриједности од 105 милиона марака у грађевинском материјалу, за изградњу Српског Сарајева. Пројектом су требале бити обухваћене и ове категорије. Цицко је у то вријеме био једна од кључних особа у реализацији пројекта изградње. Шта је урађено. Добар дио материјала је уступљен онима који ни по којој основи нису испуњавали услове да га добију. Они су од тог поклона градили приватне објекте које сада рентају за позамашне своте новаца, док ови невољници којима је тај материјал нешто значио и данас живе у нељудским условима. Само служе за страначку и личну промоцију. Тужно и жалосно и веома безобразно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарк

12.05.2015 15:21

Залосно да не мозе бити залосније.Теско овим људима.Ја сам пролазио кроз Соколац неколико пута и видио сам гдје ови људи зиве.То је узасно.То је велика срамота ове дрзаве.Сувисно је било ста реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

12.05.2015 15:33

Ово говори какво нам је,дрзава И ми као народ,људи зиве у катастрофалним условима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нина

12.05.2015 18:26

Ово је срамота насе власти,а јос веца срамота да мајка погинулог борца и избјеглица из Кладња станује приватно у Власеници и плаца кирију.теско нам са оваквом власти, није битно која странка је на власти они су сви лопови само ваде себе и своје породице .

ОДГОВОРИТЕ
Name

соколац

12.05.2015 21:12

Па могу вам реци да у кампу зиве људи који никад нису ни имали властити стан или су га изгубили због брацних проблема а сад цекају смјестај.Тамо је остала неколицина људи,они који су имали ста продати продали су и давно се снасли,ЦИЦКО НЕМОЗЕ НАПРАВИТИ СТАНОВА КОЛИКО ИМА ЛЕЗИЛЕБОВИЦА У СОКОЦУ КОЈИ САМО ЦЕКАЈУ МИЛОСТИЊУ,МА НИЈЕ НИ ЦУДО СТО СМО ПРОПАЛА ДРЗАВА КАД ВЕЛИКА ВЕЦИНА ЦЕКА ДА МУ ЛАГОДАН ЗИВОТ И КОМФОР ПАДНЕ СА НЕБА А ДА СЕ НИМАЛО НЕ ОЗНОЈЕ,МИСЛИМ ДА НИЈЕ УРЕДУ...

ОДГОВОРИТЕ