НФЛ: Супензија за легендарног Тома Брејдија!

Квотербек Њу Ингланд Петриотса Том Брејди суспендован је на четири утакмице без плате због кршења интегритета игре, објавила је НФЛ лига.

Остали спортови 12.05.2015 | 22:40
НФЛ: Супензија за легендарног Тома Брејдија!

Брејди је кажњен због одбијања да учествује у истрази скандала везаног за испумпане лопте током утакмице са Индијанаполис Колтсима, на којој су Петриотси славили, а потом у Супербоулу победили Сијетл Сихоксе са 28:24.

Оштра казна за Брејдија долази недељу дана пошто је независни истражитељ Тед Велс објавио да је могуће да је кворбек Петриотса био свестан недозвољених активности које су довеле до тога да лопте буду испумпане.

Петриотси ће тако у одбрану трофеја на Супербоулу кренути без своје прве звезде, а такође ће морати да плате милион долара. Уз све то, остаће без пика из прве рунде на драфту наредне године и из четврте 2017. године.

Комесар НФЛ лиге Роџер Гудел је потврдио казну која је изречена Брејдију и нагласио да је она делом толико оштра због његовог одбијања да сарађује у истрази.

Очекује се да ће у прве четири утакмице сезоне Брејдија заменити Џими Гараполо, а МВП прошлосезонског Супербоула ће се на терену наћи у дуелима са Колтсима. Нова сезона почиње 10. септембра, а то ће бити прве утакмице које ће Брејди пропустити још од 2008. године, када је одсуствовао због кидања предњег укрштеног лигамента колена.

Коментари / 0

Оставите коментар