Олујно невријеме у САД, има мртвих

Најмање двоје погинулих, десеторо несталих и више десетина повређених, биланс је налета торнада и јаких олуја на југу Сједињених Америчких Држава.

Свијет 11.05.2015 | 17:50
Олујно невријеме у САД, има мртвих

Мушкарац и жена погинули су када је јак ветар срушио приколицу у којој су живели, а најмање десеторо људи је нестало, а више десетина је повређено у налету торнада на градић Ван, на североистоку Тексаса, пренео је Франс прес.

У локалној ватрогасној служби истичу да је око 30 одсто грађевина у том градићу претрпело штету, или је потпуно уништено, преноси АП.

Јак ветар, вероватно торнадо, носио је кровове са кућа и обарао дрвеће у близини Дентона, седамдесетак километара северозападно од Даласа, где је дошло и до бујица изазваних јаким кишама.

У избављању најугроженијег становништва учествовала су и два хеликоптера. Још нема података о евентуално повређенима у том невремену, саопштио је Том Бредшоу из америчке Националне метеоролошке службе.

Торнада су регистрована и у централној Ајови, где је однет кров са једне средње школе, као и у источном делу Јужне Дакоте, где је нарочито страдао градич Делмонт, у којем је било најмање девет повређених.

Делмонт, који се налази око 170 км од Сијукс Фолза, тренутно нема воде, струје, а не раде ни телефони. Од око 200 становника је затражено да из безбедносних разлога напусте своје домове, саопштила је Кристи Турман, портпаролка Одељења за јавну безбедност Јужне Дакоте.

Јуче ујутру, тропска олуја Ана је покренула клизиште близу Миртл Бича у Јужно Каролини.

Закаснеле снежне падавине региструју се у деловима Стеновитих планина, на западу Небраске, као и у западном делу Јуже Дакоте.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

11.05.2015 15:52

Хоце то хоце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

11.05.2015 18:42

заслузили су

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

11.05.2015 20:16

Какав торнадо био лос, да је није поравнао. Много је превртљива.

ОДГОВОРИТЕ