Космајцу привремено одузето 23 објекта

Виши суд у Београду вратио је осумњиченом Драгославу Космајцу једну некретнину која му је била привремено одузета у новембру прошле године, пошто је у том делу усвојио приговор његових бранилаца, док је потврдио привремену заплену 23 друга објекта.

Србија 11.05.2015 | 15:05
Космајцу привремено одузето 23 објекта

Суд је наиме 31. марта донео решење којим је као неоснован одбио приговор Космајчевих бранилаца изјављен против решења од 20. новембра 2014. године којим је од окривљеног Космајца привремено одузето 23 објекта, рекла је за Тањуг портпарол суда Тања Кољеншић.

Приговор бранилаца окривљеног је усвојен у делу који се односи на привремено одузимање једне непокретности и у том делу укинуто привремено одузимање имовине, додала је Кољеншић.

Према њеним речима, привремено одузимање имовине по овом решењу траје до доношења одлуке по захтеву за трајно одузимање имовине или до доноšења другачије одлуке суда у овој правној ствари.

Кољеншић је улазала да се управљање привремено одузетом имовином поверава се Дирекцији за управљање одузетом имовином у саставу Министарства правде, као и да против овог решења странке у поступку могу да изјаве жалбу Апелационом суду у Београду.

Непокретности у питању привремено су одузете Космајцу као и његовом сину и супрузи.

Космајац је био ухапшен 9. новембра прошле године и у притвору је био три месеца, до 10. фебруара пошто је положио јемство од 200.000 евра.

Више тужилаштво спроводи истрагу против Космајца због кривичних дела подстрекавања на злоупотребу службеног положаја, док београдско Прво основно јавно тужилаштво води истрагу против Космајца због пореске утаје, противправног заузимања земљишта и фалсификовања исправе и преваре.

Космајца је премијер Србије Александар Вучић прошлог лета означио као највећег нарко дилера у држави, а у "Белој књизи организованог криминала" МУП Србије из 2001. године наведене је као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХМ

14.05.2015 17:48

ЈАДНИЦАК,ОСТАЦЕ БЕЗ ИЦЕГА

ОДГОВОРИТЕ