Партизанов јунак Џиги: Више ме цијене у Европи, него овдје!

Током четири године у првом тиму црно-белих више пута је пролазио пут од најсјајнијег талента до усијане главе и назад. Због младалачких бубица талентованог везисту Партизана Николу Нинковића многи су отписали у нашој земљи упркос томе што страни медији често пишу о њему као о плеју који ће унапредити европски фудбал.

Фудбал 12.05.2015 | 20:20
Партизанов јунак Џиги: Више ме цијене у Европи, него овдје!

Нажалост, без икакве дилеме, у Европи ме више цене. Време ће показати и видећемо да ли ће се то променити. Криво ми је што је тако, што знам да сам више цењен негде другде, а не у својој земљи, међу својим људима. Неко је рекао „Волео бих да ова земља воли нас као што ми волимо њу” - искрен је Нинковић за „Блиц”.

Због тога 20-годишњи фудбалер све више размишља о томе да напусти Србију.

- Сигурно да размишљам о одласку. Волео бих да одем, али колико то желим, толико и не желим. Не могу да замислим тренутак када будем отишао одавде и обукао други дрес. Не знам како ћу га поднети, јер сам цео живот уз Партизан, 11 прелепих година сам у клубу, и не знам како ће ми бити када одем даље. Партизан је најбољи у земљи и очекује се да побеђује сваки меч, као да немаш право на пораз или нерешено.

Никола не жели да напусти црно-беле пре освајања своје треће титуле, а за њу је само потребно да задрже пет бодова предности у завршници првенства.

- Последњу титулу нисмо ни славили, јер смо морали да играмо пред празним трибинама. Једва чекам да видим Сашу Илића како подиже пехар. Тај моменат не могу да дочекам. Не прође дан да не помислим о прослави, на крају се једва смирим. Надам се да ћемо после утакмице против Новог Пазара добити пехар, да почнемо славље пред нашим навијачима, а после ћемо се лако договорити где идемо.

Нинковићеви вршњаци Лазар Марковић и Александар Митровић већ чине окосницу репрезентације и изградили су репутацију у Европи, што везисти Партизана оставља осећај да мало заостаје.

- Ако бих са неким волео да поново заиграм, то су Маркец и Митар. Они су отишли пре скоро две године, Лазар је већ променио два клуба, Аца ће вероватно сад отићи. Ја нисам хтео да журим. Обојица су играли више од мене, показали су да су добри и отишли су за велики новац. Ја тек ове сезоне показујем оно што људи очекују од мене, и тек сада почињем да личим на себе. Видећемо шта ће бити на крају сезоне.

Марковић је у Ливерпулу, Митровића медији увелико селе у најбоље премијерлигашке клубове, али Нинковић себе још не види у Енглеској.

- Тренутно не размишљам о Премијер лиги, Маркец је прво отишао у Бенфику, Митар у Андерлехт, зато ни ја не бих журио са одласком у неки бум клуб. Сигурно је свима жеља да некад у каријери заиграју на Острву - закључио је Нинковић.

Партизанов креатор игре каже да се редовно чује са Лазаром Марковићем, који му се пожалио на притисак који трпи на „Енфилду”.

- Маркецу је тешко да се избори за место у тиму. Ливерпул је јако велики клуб и навијачи очекују много од њих. Мислим да га је играње у Партизану добро припремило за тај изазов.

Нинковић помно прати утакмице Андерлехта у чијем дресу бриљира Александар Митровић.

- Волео бих да Аца оде у неку мало јачу лигу, спеман је и зрео је за то. Пратим га редовно, постиже гол практично у свакој утакмици и показао је да поседује огроман квалитет.

Коментари / 0

Оставите коментар