Видео: Тенисери ''дижу буну'' против судија!

Све више врхунских тенисера укључило се у акцију у којој апелују да судије које суде мечеве на Туру морају да се поправе.

Тенис 11.05.2015 | 14:20
Видео: Тенисери ''дижу буну'' против судија!

Раније ове недеље Фелисијано Лопес је после тешке победе над Бењамином Бекером ушао у сукоб са Карлосом Бернардесом због казне и одузетог поена због псовања.

Лопес је признао да његово понашање није било примерено једном тенисеру, али је био веома груб према судији Бернардесу, за којег је рекао да га уопште није упозорио пре казне.

„У почетку нисам схватио да ми је упутио упозорење и зато сам био веома изненђен када ми је рекао да морам отићи на супротну страну терена јер ми је поен одузет“, рекао је Лопес.

Шпанац се после тог меча осврнуо и на детаљ са АТП турнира у Минхену, када је Лукаш Росол приликом промене страна раменом ударио Ендија Марија. Такође, он је истакао да правила на АТП Туру нису једнака за сваког играча.

„Шта се деси ако играч раменом удари противника приликом промене страна? Ништа се не деси. Гледамо на другу страну и то је све. Или, ако играч испуца лоптицу ван стадиона и судија се прави да није видео. Мислим да овакво понашање није нормално и да би требало да се елиминише. Правила би требало да буду иста за свакога“, споменуо је Лопес и инцидент са АТП турнира у Ешторилу прошле недеље.

Ник Кирјос је у првом колу елиминисао Алберта Рамос-Винољаса из Шпаније, али је тај сусрет обележио инцидент крајем трећег сета. После једног изгубљеног поена Аустралијанац је избацио лоптицу ван стадиона, Рамос-Винољас је захтевао казну, али је арбитар одбио да то учини јер наводно није видео тај детаљ. У питању је била завршница одлучујећег дела игре коју је Кирјос добио у тај брејку.

Осим њих, замерке на рад судија имао је и четвртопласирани на АТП листи Рафаел Надал. Надал је оптужио сународника Николаса Алмагра да је у другом колу турнира у Барселони вршио притисак на судије да му изрекну санкцију за кршење времена између два поена.

„Сви раде шта хоће, али није много лепо када колега (Алмагро) притиска судије“, рекао је тада Надал.

’Бик са Маљорке’ све чешће добија опомене због „пробијања“ паузе између поена, па много више него раније расправља са судијама.

„Судије би требало да буду мало боље и код других правила. Требало би да буду боље у позиционирању после онога што се прошле недеље десило у Ешторилу. Нису донеле исправну одлуку у веома битном тренутку. Ствари треба да буду исте за свакога, не само за једну одређену особу. По мом мишљењу, на другој страни мреже дешавају се много лошије ствари, а то свакако није прави пример за децу, или било кога другог“, закључио је Надал.

Поред тога, на многим турнирима од почетка сезоне виђене су велике грешке како линијских, тако и главних судија. Роџер Федерер је незадовољан одлукама у мечу са Кирјосом у Мадриду рекао да је "потребан кловн за овај циркус".

Јасно је да поједини играчи нису задовољни, видећемо докле ће их то незадовољство довести...

Коментари / 0

Оставите коментар