Моја припадност СДС-у је трајна

Кандидат за председника Српске демократске странке Мићо Мићић, у писму које је упутио делегатима ове странке, истакао је да СДС поново треба да буде " и српска и демократска странка".

Република Српска 10.05.2015 | 15:23
Моја припадност СДС-у је трајна

Мићић је у писму истакао да је његов план јака Република Српска и јака СДС у Српској и у БиХ.

Преносимо писмо у целости:

Пошšтовани делегати, драги пријатели,

Српска демократска странка је највећа и најважžнија странка у Републици Српској. Њена историја је историја Републике Српске. Република Српска је настала захваљујући патриотизму и народу, али и захваљујући Српској демократској странци.

Република Српска мора да опстане и да се развија са Српском демократском странком. То није избор који моžжемо да прихватимо или да одбацимо - то је пут који је наšша одговорност и наšша обавеза.

Српска демократска странка је након четврт века на прекретници. Када се окупимо 10. маја нећемо одлучивати о томе какав СДС жžелимо. Одлучиваћемо да ли žжелимо СДС или идемо путем неке сасвим друге странке и неке сасвим другачије политичке верзије.

Српска демократска странка, након четврт века у доброј мери је изгубила идентитет. Наšша позиција на политичкој сцени дуж Републике Српске и Босне и Херцеговине доведена је у питање. Странке леве оријентације нападају и заузимају наšшу идеологију и наš простор, преузимају нашšе обавезе и одузимају наšшу историјску улогу.

Морамо да одбранимо тај простор због развоја Странке, да преузмемо нашšе обавезе због развоја Републике Српске и да заšштитимо нашšу улогу због генерација које ће о овим временима знати само из књига историје. Српска демократска странка мора поново да буде и српска и демократска странка.

Јавност и чланство су изненађени шšто је СДС спремна да напусти идеологију због интереса, да одустане од интереса Републике Српске због фотеља под кровом БиХ, да одустане од позиција у Републици Српској због политичке немоћи да одбрани свој простор, своју прошšлост и своју будућност.

Јавност и чланство гледа у лидерство које то није - у одсудству визије, у вешšтине интерне страначке комбинаторике. Јавност и чланство ево већ десет година траžжи правог лидера СДС-а.

Српска демократска странка повратак идентитета не дугује само Републици Српској. Она то дугује себи. СДС не моžже да расте, да генериšше нову подршšку, окупља нове чланове и šшири бирачко тело уколико људи не могу да препознају šда је СДС,  šта за коју се боре.

Српска демократска странка већ дуžже време стагнира у кадровском погледу. Врху странке гравитирају дискредитовани људи без идеја, без дугорочне визије и без резултата - људи пропалих каријера и промаšшених одлука који изазивају презир нормалних и здраворазумних и преносе незадовољство на целу странку.

Најквалитетнији, они с највећом енергијом, харизмом и најбољим идејама морају бити присутни у одлучивању у странци, у Републици Српској и БиХ, у провођењу одлука СДС и представљању Српске демократске странке у јавности.

Српску демократску странку не могу водити кадрови који нису у стању да обезбеде резултате, а резултати нису само изборни. Верујте ми. На сваким изборима добијем већи број гласова од претходних, али то није резултат - то је само последица стварних резултата на терену. Бијељина је град који је највиšше напредовао у последњих 10 година и то дожžивљавам као мој и СДС-ов резултат. Такав резултат нам је потребан и на нивоу Републике.

Власт у Републици Српској не можžе се ни освајати ни водити нереалним политикама и политикама површšног конфликта с противницима. Као опозиција, СДС не можžе да дозволи непрестано предлагање популистички мотивисаних законских или извршних решšења за која не постоји подршšка и национални консензус.

СДС мора да буде конструктивна странка која и с позиције опозиције има резултате у позитивним друšштвеним променама, јер СДС вишšе не треба да буде опозиција у Републици Српској. Заиста дуго чекамо тај повратак СДС на победничку позицију.

Морамо градити имиџž озбиљне и бескомпромисне странке у својим циљевима, али странке која је прихватљива у изналажžењу решšења и вођења дијалога. То значи умеренији тон, али много оšштрије и необориве ставове и потезе. Само тако моžжемо вратити поверење народа и само тако га моžжемо оправдати.

Ја сам изабрао Српску демократску странку - странку која ће враšтитити и развијати Републику Српску за све њене грађане, приоритетно се борити за интересе српског народа, његову културу и традицију, духовност и језик, развијати српско политичко јединство и слогу, градити углед Републике Српске међу њеним грађанима и ван њених граница, развијати демократију, борити се против дискриминације и успостављати владавину права.

Пошšтовани делегати,

Моја припадност идеји и чланстви Српске демократске странке је трајна, без обзира на исход вашšег гласања. Ја немам резервни план и немам скривене планове. Мој план је јака Република Српска и јака СДС у РС и БиХ.

То је моја одговорност и обавеза, а верујем и ваšма.

Мићо Мићић

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Врабац

10.05.2015 13:31

Лажеш Мићо од прве до последње ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

11.05.2015 05:49

Снсд ботови-марш са портала!Подршка и Мићићу и Босићу-подршка и јединство СДС-а!

Name

Пиле

10.05.2015 13:54

Мићо мислим да смо изгубили. Одох ја ба другу страну код Младена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД Бања Лука

10.05.2015 14:05

Мицо, ти нама обеца побједу, ста је ово ??? Е вала не требас ни нама висе. Стевандиц нам треба, он се лијепо склонио у страну !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

10.05.2015 14:28

ПРИЈЕ СВЕГА НИТИ ЈЕ СДС НАЈВЕЦА НИ НАЈБИТНИЈА СТРАНКА,ЗНАЦИ ОДМАХ СЛАГАО.УОПСТЕ МИ ЈЕ ГЛУПО ДА ОВО КОМЕНТАРИСЕМ ПОСТО СМО СВИ ВЕЦ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ СДС САХРАЊЕН. ЛАЗ ЈЕ ДА СДС СТВОРИО Р.С,СТВОРИО ЈЕ ХОЛБРУК У WАСХИНГТОНУ.ХВАЛА МУ НА ТОМЕ.И ВАЉДА ТО СВИ ЗНАМО.ЗНАЦИ ЦОМИ НЕ ЛУПЕТАЈ МАЈКЕ ТИ. НЕ БИТАН СИ И ТИ КАО И СТРАНКА СДС.ПОЗ.ИЗ ПОТКОЗАРЈА ОВДЈЕ ЈЕ НАРОД ОБРАЗОВАН И НАЦИТАН И ЗАТО ЗНАМО ЗА КОГА ГЛАСАМО.СДС ЈЕ ПРЕД РАСПАДОМ АКО БОГ ДА СЉЕДЕЦЕ ИЗБОРЕ НА ЛОКАЛУ ГУБИ У СВЕ И ЈЕДНОЈ ОПСТИНИ.ТО СЕ ВЕЦ ЗНА КО СУ БУДУЦИ НАЦЕЛНИЦИ.СДС ТРЕБА ПОСЛАТИ У ЗАБОРАВ И ПОКРЕТАЊУ ПЕТИЦИЈЕ ЗА УКУДАЊЕ СТРАНКЕ КОЈА НАМ ЈЕ ДОНИЈЕЛА РАТ,ЛУДОГ КАРАДИЦА,СМРТИ И СВЕ СТО НЕ ВАЉА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма није ваљда

10.05.2015 15:53

За Приједор- СДС је створио Републику Српску итекако, да није повео народ и тада би јаме безданице биле пуне Срба и да је можда Миле и реформисти нису створирли...

Name

Ронхилл

10.05.2015 18:24

Холброок је у својој књизи написао да је предлозио Алији да укине СДС, као терористицку организацију и Алија није то прихватио? Знаци СДС је практицно направио РС, сад за утјеху Алији предлозили су укидање СДСа, знајуци како је РС настала. Алија је вјероватно мислио да це ентитети брзо нестати, јер су тада срби имали узасно лосу слику у свијету.

Name

Славиша дебели

10.05.2015 14:38

Пиле сачекај. Ето и мене. Јбг. Мићо изјанили смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бум бум

10.05.2015 14:40

Честитке господину Босићу,а за господина Мићића порука-СДС је важнији од резултата избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

10.05.2015 14:41

ОВОГА ИЗ ПРИЈЕДОРА ДОБРО ПЛАЦА НАЈВЕЦИ КРИМИНАЛАЦ СВИХ ВРЕМЕНА ЛАКТАСЕНКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаило

10.05.2015 14:58

у тунелу пуног мрака н..е ш..и придорчанка,ш... ш... мало јаче за борчеве навијаче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиле

10.05.2015 14:59

Е мој Мицо одосмо у п.м.морам ја у другу партију, дзаба сам се упињао, телефон.куцао поруке у возњи,ста све нисам радио и ето види сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги Приједор

10.05.2015 15:08

РЕ ЗА ПРИЈЕДОР,ПОПУ,,, СИ И ТВОЈ ПАВИЋ НИКАДА ВИШЕ НИ ДОДИКА НИ ПАВИЋА,СДС ЈЕ ИЗ ДАНА У ДАН ВЕЧИ И ЈАЧИ И ТО ЈЕ ПРИРОДНО ,АЛИ ЈЕ ПРИРОДНО ДА ТАЈ ВАШ ДНС НЕСТАНЕ ПОГЛЕДАЈТЕ КО СУ ЧЛАНОВИ ТЕ ВАШЕ СЕКТЕ ,КАДА ЈЕ И КАКО НАСТАЛАИ ДАЛИ ПОСТОЈИ ЈОШНЕГДЈЕ НЕГО У ПРИЈЕДОРУ ,А ДА ПАВИЋ НЕ КРАДЕ ИЛИ КУПИ ИЗБОРЕ НИКАДА НЕБИ ПОБЈЕДИО ,И ЗАТО ЈЕ ПРИРОДНО НА НАСТАНЕТЕ А СНСД ЈЕ УНИЧТИО ЊЕН ТВОРАЦ ИЗАТО САМО СДС НОРМАЛНА СТРАНКА СА НОРМАЛНИМ ЉУДИМА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

само се надај

10.05.2015 15:21

Још који дан си у СДС-у.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГ

10.05.2015 16:27

Лијепо писес Мићко , али опет ти невјерујем .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЗДРАВ ПРИЈЕДОРУ

10.05.2015 16:54

РЕ ПРИЈЕДОРЕ, ТИ СИ МАЛО ПАМЕТНИЈИ ОД КОКИЦЕ. СИГУРНО СИ НА ДОБРИМ ЈАСЛИМА, ПА НЕМАШ ПОТРЕБЕ ДА МИСЛИШ НИ О ЧЕМУ. ПРИЈЕДОР ЈЕ МРТВО МОРЕ. ИМПР, ЦИГЛАНА,ЦЕЛПАК, БОРАЦ, СУ ФИРМЕ СА КОЈИМА СЕ ПОНОСИМО И ПО ЊИМА СЕ ПРИЈЕДОР ПРЕПОЗНАЈЕ, А И ВЛАСТ КОЈА СТОЈИ ИЗА ТОГА. СВАКИ ДРУГ У ПРИЈЕДОРУ ЈЕ ОДНОСНО ОДАЗИВА СЕ НА ПОЗИВ М У Ћ А К!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Приједор

10.05.2015 17:47

Ти што се потписујеш као Приједор лупаш као максим по дивизији! Ако већ имаш своје мишљење, потпиши се именом и презименом, а не користи град чији сам и ја становник и ништа што си написао не бих у лудилу написала! Сад знам да је СДС најјача странка јер твој коментар то потврђује! Плашите се мишеви и требате! Живио СДС и Радован Караџић! Не срамоти нам Козару и поткозарје, јер овде живе часни, поштени људи који не гаје такву мржњу ни према коме, ни највећем непријатељу а теби би најбоље било да одеш да се лијечиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амајлије

10.05.2015 18:34

РЕКОСМО ТИ МИЦО ДА ОВЕ НОВЕ КАДРОВЕ СТО СУ БИЛИ НЕКАД ЈЕДВА ВОДОНОСЕ НИКИЦУ ПОКОЈНОМ БРАНКУ И ДЈОЈИ И ОСТАЛОЈ ЕКИПИ ДА ЊИХ НЕСАЉЕС ДА ТЕ ПОСТАВЕ ЗА ПРЕСЕДНИКА ЈЕР ЦЕ ТЕСКО ЗНАТИ ДОЦИ ДО БЛ.А КАМОЛИ ДА КОГА ЗНАЈУ И ДА СУ КОГА ЗАДУЗИЛИ ПА ДА ИМ САД ВРАТИ.ИСКРЕНО ЗАЛИМ СТО НИСИ ОБЈЕДИО

Name

Ре

10.05.2015 19:55

Сестро драга умало Радован да прода и нас као Сану и Кључ. У ствари и било је продато али ето одбранишмо се.... Не треба нама ни Радован ни СДС ни ДОДИК и његов СНСД а Павиц поготово. Све је то го лупеж до лупежа.

Name

Сектас из ДНС-а

10.05.2015 19:00

Коректни унутарстранацки избори у јакој странци и камо среце да је и у осталим вецим странкама тако. Цеститке побједнику,и један и други су јаки људи у странци.За незналице: није ДНС само јак у Приједору,сумирајте гласове са задњих избора.Свим политицким странкама зелим срецу на предстојецим локалним изборима па ко нестане и не заслузује боље!Зивјела РС и поздрав свим добрим људима насе отадзбине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

10.05.2015 21:33

Ово писмо није написао Мићо Мићић. Он није толико писмен да ово смисли и напише. Ово је написано у Београду, а дато му је да се потпише. Службени Београд разваљује СДС од самог почетка то јест још од прије 20 година. Босићу, очисти странку. Тражи и форсирај исправне људе. Имаш 6 мјесеци. Ни дана више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

11.05.2015 01:35

Ко то казе, ко то лазе. Србија за увек...

ОДГОВОРИТЕ