Пензије веће него икад до краја мандата

Премијер Србије Александар Вучић обећао је да ће пре краја мандата садашње владе готово сви пензионери имати више пензије него што су икада имали. Поручио је да ће уз чврсте и снажне јавне финансије, пензије бити сигурне.

Србија 10.05.2015 | 13:59
Пензије веће него икад до краја мандата

Александар Вучић је навео да ће будућност пензионерима и свима другима бити добра уз снажне јавне финансије, преноси Тањуг.

"Ако на крају мандата будемо рекли – излечили смо касу, подигли смо раст бруто домаћег производа, раст привреде, људи више немају умањена примања – то ће бити резултат, велики успех и знак да је добра будућност пред свим пензионерима и свима другима", рекао је Вучић на свечаности поводом 10 година од оснивања ПУПС-а.

Премијер је рекао да ће бити још много тешких ствари, али мисли да је Србија тежу половину пута прешла.

Вучић је захвалио ПУПС-у на подршци и одговорности, као и на томе "што су мање кукали од свих нас" и поштовали државу.

"Без ваше снаге и енергије не бисмо успели да постигнемо резултате", рекао је Вучић, и пожелео ПУПС-у још више успеха.

"Ја вам кажем, као што данас видите, да смем и пред европским комесаром да саопштим без икаквих проблема да не могу ништа да нам кажу око економије, да подржавају сваку меру, да говоре да је Србија на најбољем путу, као што смемо да штитимо суверенитет и интегритет наше земље, јер нама нико неће да заузима карауле, нама нико неће да прети зато што имамо своју земљу, своју војску и своју полицију. Ја желим да кажем да ми без вас, то не бисмо успели", казао је Вучић.

Вучић је поручио да је Влада ушла у мере фискалне консолидације "не само због више силе него и због јасне овоземаљске силе, неодговорности и неспособности и лоповлука оних који су учествовали у пљачкашким приватизацијама, оних који су трошили много више од онога што смо зарађивали само да би опстајали на власти".

Према његовим речима, садашња влада се није задужила него је морала да испуњава обавезе које је претходна влада наметнула.

Извор: РТС/ Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

НЕДЈО

10.05.2015 13:26

Цекај просао је 1 април.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

10.05.2015 13:48

Обецање,лудо радовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирих

10.05.2015 14:39

Мало морген.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

10.05.2015 18:21

Сетите се ста сте рекли-обецали у изборној кампањи Ви и васи коалициони партнери,нароцито данасњи слављеници(ПУПС-овци)Па ста би?Смањисте висе пензије него плате,јер пензионери не иду на посо па им не треба тасна и масна,а лекови?Много тога сте обецали.СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

12.05.2015 10:32

ГОСПОДИНЕ ВУЧИЋУ ПРЕТЈЕРАЛИ СТЕ У СВОЈИМ ИЗЈАВАМА И ПОЈАВЉИВАЊИМА НА ТЕЛЕВИЗИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ