НБА плеј-оф: Мемфисов ''лијек'' за Ратнике, Пирс херој Визардса!

Поготком Пола Пирса кошаркаши Вашингтон Визардса победили су у трећој утакмици полуфинала плеј-офа Истока Атланту са 103:101 и повели са 2-1 у серији.

Кошарка 10.05.2015 | 11:40
НБА плеј-оф: Мемфисов ''лијек'' за Ратнике, Пирс херој Визардса!

До предности од 2-1 у Западној конференцији стигао је и Мемфис који је савладао Голден Стејт Вориорсе са 99:89.

Наредне утакмице ових полуфиналних серија биће игране у ноћи између понедељка и уторка у Вашингтону, односно Мемфису.

Пол Пирс херој је Визардса, пошто је поготком за два поена преко тројице противничких играча у последњој секунди донео тријумф својој екипи. ’Истина’ је меч завршила са 13 поена и 7 скокова, док су у екипи из престонице најефикаснији били Бил, Портер и Нене са по 17 поена.

У редовима Хокса најбољи су били Шродер и Џеф Тиг са по 18 поена, а ни феноменална последња четвртина коју су добили са 35:18 није била довољна.

Видели смо драму, иако се чинило да ће домаћин лако стићи до победе. Вашингтон је имао 21 поен предности десетак минута пре краја, али су онда серијом 17:0 Хокси успели да се спусте на један посед. Мајк Мускала је 14 секунди пре краја погодио тројку за изједначење. На крају ипак, заобилазним путем, тим из престонице, без свог лидера Џона Вола стиже до тријумфа.

Исто као и Атланта, и други првопласирани тим конференције мучи се у полуфиналу, а то је Голден Стејт. Вориорси су разбили Мемфис у првом мечу, али су онда доживели два везана пораза.

Гризлиси су нашли начин да зауставе највеће звезде екипе из Оукланда. Вориорси су лоше шутирали 6 од 26 за три поена, Кари је убацио 23, али уз лош проценат шута, тројке 2 од 10.

„Морам да играм боље како бисмо побеђивали, поготово на страни. Био сам целе сезоне на високом нивоу, сада га још нисам достигао. Радујем се и очекујем да то урадим у четвртом мечу, што може другачији резултат“, рекао је Кари после пораза.

Клеј Томпсон имао је три поена мање од Карија уз 8 ухваћених лопти, док је још једино Харисон Барнс имао двоцифрен учинак са 16 поена.

Статистика каже да Мемфис ретко губи утакмицу број "3" у серијама. У овој деценији они имају скор 7-2 у тим случајевима, 6-1 код куће. Овога пута за то могу захвалити Зеку Рендолфу и Марку Гасолу. Шпанац је меч завршио са 21 поеном, једним мање од Рендолфа, али је уписао и 15 скокова.

„Разумемо које су нам предности и наравно да на крају утакмице нећемо паничити. Можда нећемо играти сјајно, можда ћемо промашивати или направити неколико грешака, можда ћемо бити и преспори, али ћемо остати у ’моменту’. Сваки пут ћемо максимално играти следећи посед“, истакао је Гасол.

Коментари / 0

Оставите коментар