ФРА: Лион ''полупан'', ПСЖ је шампион!

Испоставиће се да је повреда Милена Бишевца 2. фебруара била преломни тренутак сезоне.

Фудбал 09.05.2015 | 23:30
ФРА: Лион ''полупан'', ПСЖ је шампион!

Фудбалери Пари Сен Жермена, извесно је, освојили су пету, а трећу узастопну титулу првака Францкуске!

Да се то не би догодило, они би морали да изгубе обе утакмице до краја, са Монпељеом у гостима и Ремсом код куће, а да Лион победи и Бордо код куће и Лил у гостима, а успут поправи гол-разлику за осам погодака.

"Свеци", које су пре четири године купили богати арапски бизнисмени, наставили су да владају Лигом 1, коју су ове сезоне освојили два кола пре краја захваљујући синоћној победи над Генганом од 6:0 и данашњем поразу Олимпика из Лиона у Каену где је било 3:0.

Два гола за црвено-плаве постигао је Никола Бенезе у размаку од три минута: 41, па 44. минут, а потом је у 85. минуту Слоан Приве докусурио ривала.

ПСЖ сада има 77, Лион 71 бод, а у дербију кола и директној борби за Лигу шампиона (трећи иде у квалификације) састаће се Монако који има 65 бодова и Олимпик из Марсеја који има 60, колико и Сент Етјен (игра са Ницом).

Не можемо да кажемо да би Лион са здравим Миланом Бишевцем био шампион, али када је наш репрезентативац тог 2. фебруара покидао лигаменте колена, Лион је био први са 49 бодова, а Олимпик Марсеј и Пари Сен Жермен били на деоби другог места са по 47. И не само то...

До почетка фебруара, Лион је био у серији од седам победа, а од тада скор екипе, закључно са данашњим поразом, износи 6-5-3.

У међувремену, екипи Лорана Блана олакшао је и Олимпик из Марсеја, који се тотално суновратио после пораза у "класику". Ни мотивациони говори Марсела Бијелсе на "Велодрому" после бурних ОМ – ПСЖ 2:3 нису помогли, јер је Марсеј после везао још три пораза све до победе над Мецом у прошлом колу (0:2, голови Пјера-Андреа Жињака), па је доведен у питање и пласман у Лигу шампиона.

На крају, захваљујући генијалности Златана Ибрахимовића и пробуђеном Единсону Каванију, Бланов ПСЖ освојио трећу титулу у низу и померио се на вечној лествици француског фудбала, где и даље доминира – Сент Етјен са десет титула. Марсеј има девет, Нант осам, Монако и Лион по седам, Ремс и Бордо по шест, а иза Пари Сен Жермена остали су Ница са четири и Лил са три.

Пари Сен Жермен, основан тек 1970. године, шампонат је освајао 1986, 1994, 2013, 2014. и 2015. године.

Коментари / 0

Оставите коментар