ЈСЛ: Партизан једва са Спартаком, али ''хлади се шампањац''!

Фудбалери Партизана успели су голом у 90. минуту да победе Спартак у Хумској и тако се у 27. колу Јелен Суперлиге великим кораком примаближе освајању титуле у националном првенству. Фудбалери Војводине успели су после три пораза да остваре победу пошто су у 27. колу Јелен Суперлиге савладали Доњи Срем са 2:1, док је Вождовац направио серију која га је одвукла од зоне испадања, а последњи тријумф у низу био је против Напретка 1:0. ОФК Београд и Раднички из Ниша су одиграли без голова, док је прежаљени Раднички 1923 на свом терену поражен од Младости са 3:2.

Фудбал 09.05.2015 | 21:40
ЈСЛ: Партизан једва са Спартаком, али ''хлади се шампањац''!

Црно-бели су били немоћни у првом полувремену, нису знали како да приђу голу Спартака на прави начин, док су константно морали да стрепе од контри противника, па Партизан није могао да се искаже у правом светлу 45 минута.

Други део игре је потпуно друга прича, поготово последњих 25 минута, јер је домаћа екипа правила невероватан притисак и само је чудо да неко није успео на крају да матира голмана Суботичана Мирковића који је капитулирао тек у 90. минуту.

После гужве у шеснаестерцу, убачену лопту је искористио Никола Нинковић је успео да постигне погодак који је целу Хумску дигао на ноге.

Партизан сада има осам бодова више и утакмицу више у односу на другопласирану Црвену звезду која у недељу има веома тежак окршај са Чукаричким.

Војводина успева да сачува четврту позицију која јој, због тога што су Партизан и Чукарички у финалу Купа, гарантује квалификације за Лигу Европе. Новосађани су савладали Доњи Срем, а победу су саградили у првом полувремену.

Госте је у вођство довео Асани у петом минуту, док је Иванић у 32. минуту удвостручио предност. Лакићевић је постигао почасни погодак за Доњи Срем у 51. минуту.

Вождовац је са четири везане победе изашао из зоне испадања, а сада има четири бода и утакмицу више од Спартака који је пао испод црте. Вождовчани су голом Павловића у 27. минуту забележили сва три бода у дуелу са Напретком.

Младост је повела против Радничког у Крагујевцу голом Фрајдеја са беле тачке, а онда је на исти начин Ковачевић узвратио. Ипак, головима Јовановића у 67. и Живадиновића пет минута пре краја, тим из Лучана је печатирао победе, док је Јовић у петом минуту надокнаде смањио и поставио коначних 3:2.

Нови Пазар је после победе над Звездом гајио велике европске наде, а мотивисани Борац је голом Живковића освојио важне бодове којима је додатно одмакао од зоне испадања. Пазарцима је овај меч трећи узастопни без победе, после ремија са Напретком и пораза од нишког Радничког.

Јелен Суперлига, 27. коло:
Субота:
Доњи Срем - Војводина 1:2 (0:2)
(Лакићевић 51 - Асани 5, Иванић 32)
Вождовац - Напредак 1:0 (1:0)
(Павловић 27)
ОФК Београд - Раднички Ниш 0:0
Раднички 1923 - Младост Лучани 2:3 (1:1)
(Ковачевић 33пен, Јовић 90+5 - Фрајдејпен, Јовановић 67, Живадиновић 85)
Борац - Нови Пазар 1:0 (0:0)
(Живковић 58)
19.00 Партизан - Спартак Суботица 1:0

Недеља:
17.00 Рад - Јагодина
19.00 Чукарички - Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар