Дан Европе обиљежен данас и у Бањалуци

Дан Европе симболично је, уз присуство специјалног представника Евроспек уније, на Тргу Крајине обиљежен у Бањалуци.

Република Српска 09.05.2015 | 13:56
Дан Европе обиљежен данас и у Бањалуци

Порука Европе Бањалуци и Српској је да смо пожељни у Евроспкој унији, али да Европа и даље чека да савладамо све препреке.

Европа подржава пут БиХ ка Европи, али очекује да Босна и Херцеговина одради посао у социјално-економским реформама.

Специјални представник Европске уније је на обиљежавању Дана Европе у Бањалуци нагласио како очекује и да Република Српска подржи ове реформе, јер су у интересу свих грађана и Српске и БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић наглашава да је циљ Српске свакако Европа. Српска, каже предсједник Владе, очекује рационалнија ријешења. Без додатних појашњења шта то заправо значи.

Европска унија има снажан интерес за интеграцију Западног Балкана у Унију и ти ставови Уније су до сада на неколико састанака са представницима БиХ поновљени, подсјећа предсједник НДП-а, Драган Чавић.

Дан Европе је у Бањалуци симболично обиљежен на Тргу Крајине уз присуство градоначелника, специјалног представника Европске уније и амбасадора неколицине земаља чланица Европске уније.

(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Логика...

09.05.2015 12:29

Дан ПОДЈЕЛЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друга страна

09.05.2015 12:39

Да "логика" јесте подјела, и то на цвијеће и оне који су то цвијеће заљевали, и на оне који су коров загрнули у земљу.

Name

у коментару

09.05.2015 12:31

Стоји сламању Њемацки, квинслиски, и устаски снага. Али гдје су цетницке снаге И оне су биле на страни окупатора или се историја прекраја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

09.05.2015 13:03

А хандзар дивизија???Боле вас устасе и цетници,а васа хандзар дивизија је била уз савезнике ,је ли?Патетицни сте.

Name

ре у коментару

09.05.2015 13:17

Тацно да је било несто цетника са фасистима али они су платили цех њих је Јоза потаманио 45,али је устасе и осталу братију помиловао давајуци им партизанске униформе и пензије

Name

црвена звездица

09.05.2015 14:14

Немас појма ко је овде странац.? Измјенили су називе улица оних којих су зивот дали у борби против фасизма,промјенили назив тргу, истјерали суградјане осталих националности-углавном, корупција, криминал, сплетке, исцрпљивање сопственог народа,велицање оних који су подрзавали фасизам итд. Ста је то фасизам? Да, сви бисмо да будемо у реду у којем стоје добри момци, али да ли смо сви то заслузили?

Name

Синиса

09.05.2015 12:33

Шлаг на обиљежавање дана побједе над фашизмом ће бити концерт вечерас у Бања луци ИСКЉУЧИВО хрватских музичара: Хладно Пиво, Едо Маајка и Рундек Цардо Трио.Звучи невјероватно да су организатори тог величаственог концерта позвали само музичаре из земље која је управо била побјеђена од стране савезника,земље која слави и велича фашизам,земље гдје на спортским теренима је нормалан усташки поздрав За дом спремни,земље из која је у оба светска рата била на страни побеђених.За вечерашњи скуп није било мјеста за српске бендове.Како би било да вечерас у Лондону и Паризу наступају ИСКЉУЧИВО Њемачји и Италијански музичари? Нисам националиста,музика не познаје границе али ово је понижење за све Србе,поготово у Бања Луци.Волио би да се о овоме изјасни иградоначелник Бања Луке који је покровитељ овог концерта.На жалост и опозиција шути о овом свему.Јадни смо и чемерни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

09.05.2015 13:57

Синиса сизофренија је узела маха. Рекао сам ти да љекове редовно пијес....ста је сад.

Name

Карадоз

09.05.2015 14:42

Ако разговарамо о побједницима и побједјеним онда је и Недицевска Србија била страна која је изгубила рат а ту се прикљуцује и Драза Михајловиц... Па сад размисли мало

Name

нека зна

09.05.2015 12:51

да су НОБ на целу са Титом били једина војска које се борила против фасизма,све друге паравојне снаге су биле на страни фасиста,да их не набрајам ису вредни помена,Зивио друг Тито

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре у коментару

09.05.2015 18:15

Засто Аустроугарском каплару не додје НИКАД у посјету ДЕ ГОЛ.То знаци да је господин ДЕГОЛ цијенијо и постовао дјенарала Михајловица а не Јозу преваранта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

09.05.2015 18:52

Погледајте силу иза премијерке.

ОДГОВОРИТЕ