Рим - жреб: Мари и Кеи на Нолетовом путу!

Новак Ђоковић налази се у истој половини жреба са Ендијем Маријем на турниру из Мастерс 1000 серије у Риму.

Тенис 09.05.2015 | 13:00
Рим - жреб: Мари и Кеи на Нолетовом путу!

Српски тенисер је као први носилац слободан у првој рунди, а у другој га чека бољи из меча Николас Алмагро - Лука Вани.

Новаков потенцијални ривал у четвртфиналу јесте Кеи Нишикори, а у трећој рунди вероватно га чека Роберто Баутиста-Агут из Шпаније. Ђоковић у Риму брани титулу, а осим прошле године, у 'вечном граду' још је славио 2008. и 2011. године.

Виктор Троицки, који је у последње време у паду форме, на старту се састаје са Бернардом Томићем из Аустралије. Ако успе да прескочи ту препреку, Виктора у другој рунди чека победник дуела Лопес – Кирјос.

Енди Мари ће такмичење отворити дуелом са победником меча Шарди – Росол, а пре Ферера на путу су му и Цонга или Гофан. Давид Ферер би већ у другом колу могао на Гаскеа, а у том делу жреба налази се и Марин Чилић.

Рафаела Надала у другој рунди највероватније чека Адријан Манарино, а у трећој рунди могли бисмо да видимо његов окршај са Џоном Изнером. Стан Вавринка у последње време је у очајној форми, а до Надала ће морати да савлада Монака и вероватно Жила Симона.

У главном граду Италије играће и Роџер Федерер, који се на тај корак одлучио после ране елиминације у Мадриду. Њега у другом колу чека бољи из дуела Куевас – Лоренцо, а потенцијални противници у трећој рунди су му Андерсон и Колшрајбер.

Томаш Бердих ће пре Федерера вероватно морати да савлада Григора Димитрова, а Милош Раонић повукао се са турнира.

Пројектована четвртфинала:
Ђоковић – Нишикори
Мари – Ферер
Надал – Вавринка
Бердих – Федерер

Занимљиви мечеви првог кола: Лопес – Кирјос, Гулбис – Весели, Цонга – Квери, Колшрајбер – Јанг...

Коментари / 0

Оставите коментар