Видео - ЕЛ: Тројица Срба у најбољој петорци!

Српски кошаркаши Милош Теодосић (ЦКСА), Немања Бјелица (Фенербахче) и Бобан Марјановић (Црвена звезда Телеком) налазе се у петорци сезоне Евролиге.

Кошарка 08.05.2015 | 19:00
Видео - ЕЛ: Тројица Срба у најбољој петорци!

Осим њих међу пет најбољих су Василис Спанулис (Олимпијакос) и Фелипе Рејес (Реал Мадрид).

У другом тиму налазе се Нанадо де Коло (ЦКСА), Руди Фернандес (Реал Мадрид), Ендрју Гаудлок, Девин Смит (Макаби) и Анте Томић (Барселона).

У гласању су учестовали навијачи и представници медија, а занимљиво је да је Теодосић четврти пут уврштен у идеалну петорку, док је Спанулис чак седми пут, чиме је достигао досадашнејг рекордера Хуана Карлоса Навара.

Милош Теодосић

Иако је пропустио један део сезоне због повреде, Милош Теодосић има сјајне партије за ЦСКА који је у Евролиги ове сезоне остварио 25 победа и три пораза. Српски плејмејкер је са 7,1 асистенција по мечу забележио други најбољи резултат у овој категорији у историји елитног такмичења. Први је по броју постигнутих тројки (69), а на Фајнал фору има прилику и да обори рекорд такмичења (74). Четврти је поентер са 15 поена у просеку, док је са укупним индексом 16.6 на деветом месту.

Немања Бјелица

У Фенербахчеу ове сезоне бриљира Бјелица који је предводио свој тим до првог Фајнал фора у историји клуба. Бјелица је био свуда на терену са просечно 8.6 скокова и 1.2 украдене лопте за индекс корисности 18.3 и укупно треће место. Српски кошаркаш има највише скокова у одбрани ове сезоне (180), а укупно 231. Оборио је сопствени рекорд по броју поена, скокова, блокада и украдених лопти.

Бобан Марјановић

Бобан Марјановић је био апсолутно доминантан под кошевима. Спрски кошаркаш је у дресу Црвене звезде Телеком забележио највише скокова (256) и дабл-дабл учинака у сезони у Евролиги (16). Најкориснији је играч Евролиге са индексом 25.7, а у просеку је имао 10.7 ухваћених лопти и 16.6 поена на 24 меча. Марјановић је три пута био МВП у својој дебитантској сезони у Евролиги.

Коментари / 0

Оставите коментар