Мадрид: Шок! Елиминисане Шарапова и Серена!

Руска тенисерка Светлана Кузњецова, постала је прва финалисткиња WТА турнира у Мадриду, пошто је у полуфиналу савладала сународницу Марију Шарапову. Чешка тенисерка Петра Квитова нанела је Серени Вилијамс први пораз у сезони, у полуфиналу WТА турнира у Мадриду.

Тенис 08.05.2015 | 16:00
Мадрид: Шок! Елиминисане Шарапова и Серена!

Кузњецова је одиграла савршен меч и савладала актуелну шампионку Мадрида резултатом 6:2, 6:4, после сат и по времена игре.

Кузњецова је одиграла много боље од млађе противнице, а Шарапова је још једном потврдила да се ове сезоне не налази у доброј форми, пошто је ове сезоне освојила само један трофеј и још једном дошла до финала.

Први сет Светлана је решила добивши два брејка, док је у другом једном одузела сервис противници за пласман у финале.

Вишеструка Грен слем шампионка биле је пренервозна, направила је 26 неизнуђених грешака уз 20 винера, а на крају је меч завршила са само једном брејк лоптом.

Са друге стране, Кузњецова је мирно чекала своје шансе и забележила 13 директних поена и две грешке више.

Квитова се пласирала у полуфинале Мадрида убедљивом победом над Сереном, резултатом 6:2, 6:3, после нешто мање од 75 минута игре.

У борби за трофеј Чехиња ће играти против Рускиње Светлане Кузњецове која је направила изненађење и елиминисала прошлогодишњу шампионку Марију Шарапову – 6:2, 6:4.

Квитова је тако остварила први тријумф над Американком у шестом међусобном дуелу и прекинула јој низ од 27 узастопних победа.

Млађа од сестара Вилијамс изјавила је у четвртак да је веома тешко играти константно дуги временски период, што се обистинило у Мадриду, јер је одиграла очајан меч. Завршила га је са 17 директних поена и чак 29 неизнуђених грешака у 17 гемова.

После размене брејкова на старту Петра је почела да игра много агресивније и користи грешке противнице – везала је четири гема уз два брејка и лако освојила први сет.

У истом стилу четврта играчица планете наставила је и у другом делу игре, пошто је брзо повела са 4:1. Серена је вратила један брејк, али је поново изгубила сервис за велику победу Квитове.

Она ће имати прилику да освоји други трофеј у сезони јер је претходно славила у Сиднеју на почетку године.

WТА турнир у Мадриду игра се за наградни фонд од 4.185.405 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар