У недјељу пљускови и пад температуре

У Републици Српској данас и сутра биће топло, суво и сунчано, а у недјељу се очекују наоблачење, киша и пад температуре, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Српске.

Република Српска 08.05.2015 | 11:03
У недјељу пљускови и пад температуре

Дежурни метеоролог Игор Ковачић рекао је да могућност за грмљавину, те покоји пљусак постоји и сутра послије подне у јужним крајевима. "На сјеверу ће бити топлије, те ће температура износити између 22 и 27 степени Целзијусових, у вишим предјелима углавном око 16 степени", навео је Ковачић.

Према његовим ријечима, у недјељу, 10. маја, очекује се пролазно наоблачење, са кишом и пљусковима, па ће бити свјежије, са температуром у току дана између 16 и 22 степена, на југу и сјевероистоку до 24, а у вишим предјелима до 12 степени Целзијусових.

"Након овог хладног фронта, који ће дати мјестимичну кишу, у понедјељак, 11. маја, очекује нас прво мало свјежије јутро, а затим ће током дана бити облачније, те и даље са могућношћу за слабе падавине у централном појасу и на истоку", навео је Ковачић.

Он је додао да ће максимална температура у понедјељак износити између 15 и 20 степени Целзијусових, на југу у сјевероистоку биће виша за степен или два, а у вишим предјелима биће до 16 степени Целзијусових.

У уторак, 12. маја, након свјежег јутра, очекују се сунчан дан и пораст температуре - максимална ће бити између 20 и 25 степени Целзијусових, на југу и сјеверу и до 28, а у вишим предјелима до 15 степени Целзијусових.

"Након тога, сљедећа два-три дана поново ће бити са љетним температурама, око 30 степени Целзијусових", рекао је Ковачић.

Ковачић је додао да је узрок ниже јутарње температуре протеклих неколико дана то што је стигла свјежија ваздушна маса са сјеверозапада, те се током ноћи, када дође до разведравања, атмосфера хлади.

Коментари / 0

Оставите коментар