Шта вам лопови савјетују о заштити?

На једном интернет форуму повела се дебата о томе како је најбоље заштитити кућу од лопова. Већина је написала да треба остављати упаљено светло или телевизор, како би лопови помислили да сте код куће. Међутим, лопови су се на ове савете само насмејали и рекли да их то не спречава у пљачки.

Свијет 07.05.2015 | 21:29
Шта вам лопови савјетују о заштити?

– Па, кад видиш да светло и даље гори у три ујутру и да је телевизор појачан до даске, то ми је јасан знак да у тој кући највероватније нема никог – написао је један.

Неки су наводили да их чак ни опасни пси не представљају проблем да уђу у кућу и оплачкају је, некима је то изазов.

– Знакови попут “чувај се опасног пса” су потпуно безвредни. Ја сам једној породици опљачкао кућу тако што сам се провукао кроз она вратанца за псе – рекао је један од лопова.

Кажу да је већег пса лакше савладати и ућуткати него ли мањег.

– Ти мали пси ме ужасно нервирају, јако су гласни и не можеш да их ућуткаш, а ни стигнеш. Куће с малим псима сам увек избегавао – био је искрен један пљачкаш.

Власницима препоручују да на Фејсбуку или Твитеру никад не објављују да иду на одмор или да неће бити код куће у неком одређеном периоду. Али, и да кад оду на дужи пут закуцају прозоре ексером јер их тако теже обијају.

Кажу и да никада није “бацање пара” уграђивање још једне браве на врата.

– Обичне кључаонице је тако лако отворити. Ова модерна врата отварам и са кредитном картицом – рекао је један пљачкаш.

– Колега је “пао” јер га је снимила веб камера на компјутеру, тако да ја од камера сигурно бежим – додао је један.

Лопови станове и куће често типују кроз прозор. Тако да је најпаметније да вам скуп телевизор или лаптоп не буде тик уз прозор и видљив са улице јер тако сигурно постајете плен.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар