Ухапшен помоћник министра у Влади ТК

Бахир Имамовић, помоћник министра у Министарству индустрије, енергетике и рударства у Влади Тузланског кантона, лишен је слободе у тренутку примања мита, објавило је Тужилаштво Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 07.05.2015 | 21:51
Ухапшен помоћник министра у Влади ТК

Лишење слободе извршили су полицијски службеници СИПЕ, у оквиру акције Тужилаштва у борби против корупције.

Наведени осумњичени лишен је слободе приликом примопредаје дара у износу од 10.000 КМ, од укупно 30.000 КМ, које је требао узети од службеника предузећа Тузла-кварц д.о.о. Тузла.

Осумњичени је тражио наведени износ како би као помоћник министра, злоупотријебио своја овлаштења и провео процедуру у којој би наведеном предузећу омогућио концесију за експлоатацију кварцног пијеска на подручју Тузланског кантона.

Осумњичени је у више наврата реализовао контакте са представником предузећа, од којег је тражио да подигне кредит у износу од 30.000 КМ и да новац осумњиченом, како би заузврат била неометано реализована процедура за добијање концесије.

У саопштењу се наводи да ова акција показује одлучност Тужилаштва БиХ у борби против корупције и коруптивних казнених дјела и представља примјер добро проведене и реализоване истраге у којој су прикупљени детаљни и необориви докази о процесу тражења и предаје дара у сврху злоупотребе службеног положаја и остваривања незаконите имовинске користи.

Тужилаштво БиХ подсјећа да има нулти степен толеранције према корупцији и најавило је одлучну борбу против свих облика коруптивних казнених дјела, нарочито оних која укључују злоупотребу службеног положаја за остваривање незаконите имовинске користи.

Овакве акције биће реализоване у будућности у правцу успоставе владавине права и одлучне борбе против корупције у БиХ, најављено је.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко

07.05.2015 12:17

Ови помоцници су невидјена багра,раде као помоцници годинама,имају огромна примања,мало им,па јос рекетирају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука

07.05.2015 12:32

Ова задња реченица вам се позлатила, и да је што пре реализујете у дјело јер материјала за то има на све стране у земљи, у којој је народ доведен на руб егзистенције и гладује, чекајући ту владавину права коју је и заслужио својом дугогодишњом животном патњом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика..

07.05.2015 12:49

Пустите цовјека, видите да је то ДАР,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

07.05.2015 21:51

У праву сте то је само цркавица.

Name

нико_битан

07.05.2015 13:02

Ово као нама свима нека новина па људи моји они узимају највисе и увијек су узимали од тендера преко оних 10% пословних приликом омогуцавања и увоза ј... воде , млијека и хиљаде других зајебанција које моземо само да производимо.Ово су људи који би продали гробно мјесто својих родитеља а да не продају дрзавну имовину у бесцијење...

ОДГОВОРИТЕ