ЛШ: Меси понизио учитеља Пепа и његов Бајерн!

Барселона је велики клуб, Бајерн је велики клуб, али само један има Месија.

Фудбал 06.05.2015 | 23:00
ЛШ: Меси понизио учитеља Пепа и његов Бајерн!

Барселона – Бајерн Минхен.

Четвороструки против петоструког првака Европе.

Понос Каталоније против машине из Баварске.

Два некадашња саиграча и пријатеља, један против другог. Први у намери да постане легенда Барсе, други увелико највећи тренер тог клуба у историји, сада предводник неке друге империје.

Али, само један од та два тима у својим редовима имао је Лионела Месија!

Головима и асистенцијом једног од највећих фудбалера који се родио на овој планети:

Барселона – Бајерн Минхен 3:0 (0:0) у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона за сезону 2014/15.

Стрелци: Меси у 77. и 80, односно Нејмар у 93. минуту.

Овај фудбалски ванземаљац решио је утакмицу у тренутку у ком тренер Барселоне Луис Енрике просто није знао ког фудбалера из везног реда да извуче с терена, јер је Барса полако, али очигледно, постајала жртва нестварног пресинга којим је дочекала састав Пепа Гвардиоле у првом полувремену.

То је функционисало до 60. минута, али за тих сат времена Мануел Нојер био је апсолутни победник у дуелима са Луисом Суарезом, Нејмаром и Данијем Алвешом, па је све почињало да личи на чувени боксерски окршај од 30. октобра 1974. године у Киншаси, Заир, у ком је Мохамед Али смирено пуштао Џорџа Форемана да га удара, удара, и удара, а онда, када је шампиону нестало снаге, заврши посао у једној рунди.

Тачније осмој.

Али, ово није била фудбалска реинкарнација меча "Тхе Румбле ин тхе Јунгле", само захваљујући Месију!

Са позиције која га је створила, и са које је непотребно годинама бежао у средину, Меси је рутински решио две ситуације за мање од четири минута колико је 1986. године требало његовом славном земљаку Дијегу Арманду Марадони да сруши Енглезе.

Прву, након што је Дани Алвеш узео лопту неопрезном Бернату, најбољи фудбалер Барселоне свих времена решио је ударцем левом ногом, са 18 метара, у ближи угао. Нојер није могао ништа.

Није се ни стишала бука, а велики радник и зналац Иван Ракитић послао је Месија у ватру, а са истог места одакле је савладао Нојера, Аргентинац је уместо шута опалио дриблинг од ког је Џером Боатенг пао на земљу као да га је погодио метак право у чело, а онда је Нојер поново положен на патос – лобом!

Да зна све о фудбалу, баш све, Меси је доказао у 93. минуту када је асистирао Нејмару за трећи гол!

Бастијан Швајнштајгер препознао је опасност и грубо фаулирао Луиса Суареза, али није зауставио акцију, у којој је један пас Месија повезао са голом Нејмара, који је рутински пробацио лопту испод већ пораженог Нојера.

Колико се и Гвардиола погубио на крају, говори податак да је Бајерн код последњег гола Барселоне имао само ЈЕДНОГ играча на својој половини - Бенатију. Као да је 0:2 и 0:3 пред реванш исто...

Какав нокаут!

Коментари / 0

Оставите коментар