Могу да ме не воле, имам резултате!

Повучени су тешки потези да се среди стање јавних финансија, али тим стањем данас сви можемо да се поносимо, изјавио је премијер Србије Александар Вучић.

Србија 06.05.2015 | 22:55
Могу да ме не воле, имам резултате!

Он је додао да је пола најтежих мера већ иза нас, а грађани ће бољитак моћи да осете за шест месеци или годину дана.

"Можете да ме волите или да ме не волите, али ово су бројеви због којих свако од вас може да се поноси", рекао је премијер након састанка с делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ).

Према његовим речима, дефицит Србије је у прва четири месеца 2,15 одсто бруто домаћег производа, што имају само четири земље у Европи.

"Свако може да се поноси стањем у јавним финансијама у последњих шест месеци. То је величанствен успех, који ће људи да осете за пола године или годину дана", рекао је Вучић.

Он је рекао да раније нису доношене такве тешке и храбре одлуке, јер је "било боље повећавати примања људи иако нема економског оправдања за то да бисте освољили неки глас на изборима".

"Сматрам да је ово одговорно понашање. Биће тешких ствари, али више од пола тешких ствари смо већ обавили. Резултати се већ виде, а људи ће у својим џеповима моћи да осете и пре него што смо говорили", рекао је премијер.

Он је затражио од грађана подршку и разумевање за тешке мере.

"Ако не будемо имали вашу подршку... Ако радници фабрике која ништа није произвела 20 година, где радници шест месеци ниједан дан нису отишли на посао, штрајкују, а ви кажете 'зликовци им не дају плате', на крају би од вас морали да узмемо да би њима дали", рекао је Вучић.

Он је поручио да му је циљ да Србија буде земља у којој ће млади моћи да се запосле.

Наше ћутање је одраз наше снаге

Србија жели да сачува мир и стабилност и добре односе с комшијама, изјавио је данас премијер Александар Вучић, наводећи да нас неки у региону неретко потцењују и вређају, али да је наше ћутање на њихове увреде израз и одраз наше снаге, а не наше слабости.

"Лоше бих се осећао када бих било шта одговарао госпођи Томашић на то колико би још Срба требало да оде, како би требало да се испразни Хрватска. Мислим да то лоше говори о Хрватској, а мислим да наше ћутање веома добро говори о Србији и показује да смо одговорни и озбиљни људи који желе очување стабилности", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Одговарајући на питање о изјави председнице Хрватске конзервативне странке и посланице у Европском парламенту Руже Томашић да "ако Хрватска почне чистити своје двориште, јако пуно Срба из Хрватске ће морати ићи у Србију", Вучић каже да смо ћутањем показали да смо одговорни и озбиљни људи који се не плаше никога, али који желе да сачувају добре односе с комшијама.

Вучић је додао да смо тако показали да нам је стрпљење и трпељивост неупоредиво јача страна од ватрених говора који би доносили дневнополитичке поене.

"Од тога никакве користи нисмо имали у прошлости, а Србија ће од стабилности, од мира, од такве улоге коју има да има огромну корист у будућности", закључио је Вучић.

Нема притисака на Јанковића

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да не постоји притисак на омбусмана Сашу Јанковића, а да заштитник градјана својим понашањем говори много више о себи него о онима које свакодневно критикује.

 

"Који притисак, да ли га је неко сменио? Нико, ћутим ко заливен", рекао је Вучић.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

06.05.2015 16:38

Добар си ти Гос.Вуцицу, добар за газити купус! Продана дусо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

06.05.2015 17:29

Хвалите ме моја лијепа уста... Кад те други не хвале, онда мораш сам себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

06.05.2015 22:55

Има резултате? Исти додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

07.05.2015 05:21

Тацно је да имас резултате,све сто има сљама и лопова који опљацкасе РС крију се код тебе у Србији.

ОДГОВОРИТЕ