ЛШ, најава: Барселона - Бајерн

Прича већа и од Пепа: Велики судар Барсе и Бајерна у борби за финале Лиге шампиона. Фудбалери Барселоне и Бајерна састаће се у среду (20.45), у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона, а меч у Шпанији биће у знаку повратка тренера Пепа Гврадиоле на Ноу Камп.

Фудбал 06.05.2015 | 18:20
ЛШ, најава: Барселона - Бајерн

Гвардиола је пре Бајерна успешно водио Каталонце са којима је освојио 14 трофеја, укључујући и два пехара Лиге шампиона. Његовом повратку у бивши клуб и првом појављивању пред навијачима од преласка у Бајерн радује се и Андрес Инијеста.

"Пеп је увек био један од мојих идола, поред Михаела Лаудрупа. Утакмица у среду ће бити посебна за све, јер успомене не бледе. Биће ово веома занимљив двомеч два веома јака тима", рекао је Инијеста за клупски сајт.

Барселона се нада осмом финалу Лиге шампиона, коју је освајала четири пута, док Бајерн има један трофеј више. Каталонци се уздају јужноамерички трилинг Лионел Меси, Нејмар и Луис Суарез, који је у досадашњем делу сезоне укупо постигао 108 голова.

Домаћин је у предности, јер игра пред својим навијачима, налази се у изузетној форми, док је Бајерн ослабљен због одсуства неколико кључних играча.

Арјен Робен је дефинитивно завршио сезону, а под знаком питања је наступ Роберта Левандовски, који би упркос прелому вилице и потресу мозга, могао да заигра са заштитном маском.

"Знамо што нас очцекује и спремни смо. Борићемо се до смрти ако треба. Мислим да су шансе 50-50. Барселона се налази у одличној форми, али верујем у нас, иако неће бити лако зауставити Месија, Суареза и Нејмара", рекао је Хави Мартинез, повратник у тим Бајерна након тешке повреде.

Утакмица између славних клубова протећи ће и у дуелу два тренера, који су некада били саиграчи у Барселони. Гвардиола и Енрике играли су заједно за Барселону у периоду од 1996. до 2001. године.

Пеп је за први тим клуба заиграо са 19 година и био је део тима Јохана Кројфа, који је 1992. у Барселону донео прву титулу првака Европе.

Енрике је у Барселону дошао 1996. године из редова највећег ривала мадридског Реала. Занимљиво је да су обојица тренерску каријеру почелу у другом тиму Барселоне.

Реванш је 11. маја на Алијанц арени.

Коментари / 0

Оставите коментар