Лука Јовић - не у Порто, већ у Бенфику?!

Младом нападачу Црвене звезде, изгледа, суђен је пут у Португалију, само је питање у који од два великана.

Фудбал 07.05.2015 | 08:40
Лука Јовић - не у Порто, већ у Бенфику?!

Порто је заинтересован да за пет милиона евра купи 50 одсто права на уговор младог нападача Црвене звезде Луке Јовића.

Ову вест, у уторак, објавио је водећи португалски спортски лист "А Бола".

Не наводећи због чега само 50 одсто, а то не питање не бисмо постављали да у међувремену ФИФА није забранила учешће "треће стране" у трансферима играча, "А Бола" је 17-годишњег Јовића повезала са вероватно најпродуктивнијом трансфер кућом у Европи, познатој по томе што остварује сјајне резултате на терену, а притом узима огромне суме новца од играча које на време препозна, а потом лансира у орбиту.

Руку на срце, Јовића на тржишту заступа агенција ЛИАН Спортс, иза које стоји познати фудбалски агент Фали Рамадани, који је у више наврата младе играче из наше земље одводио у тренутку када је већ био откупио "добар" део права на њихов уговор, па стога куповина 50 одсто права на Јовићев уговор од Црвене звезде не би чудила да у међувремену то није постало забрањено.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић демантовао је да је таква понуда Порта стигла у Љутице Богдана, а у среду, београдски спортски лист "Спорт" објавио је да заправо није Порто заинтересован за Јовића, већ Бенфика.

Поменути Рамадани, у претходних неколико година обезбедио је трансфере неколицини српских репрезентативаца у Бенфику, за коју су у једном тренутку играла шесторица наших играча, али не дуго јер су се један за другим разилазили (Немања Матић, Лазар Марковић, Филип Ђуричић, Стефан Митровић). На "Да Лужу" су остали још Љубомир Фејса и Миралем Сулејмани, а "Спорт" наводи да су пословни односи између Бенфике и ЛИАН Спортса и даље веома јаки и да је стога извесније да ће Јовић у Лисабон, а не Порто.

Не наводи се, додуше, под којим финансијским условима, да ли овог лета или у будућности и да ли ће бити купљено 50 или 100 одсто његовог уговора. Уосталом, о томе да ли је Јовић 100 одсто у власништву Црвене звезде или не, ствар је о којој је српска јавност више пута спекулисала и до данас није добила званичан одговор из клуба.

Све што је могло да се чује јесте: "Није тачно да смо га продали".

Коментари / 0

Оставите коментар