ЛШ: Да ли је дошло вријеме за реванш Барсе?!

Пре две године Бајерн је демолирао Барселону у полуфиналу Лиге шампиона (7:0 после две утакмице), али Каталонци од тада нису изгубили на свом стадиону у елитном такмичењу.

Фудбал 06.05.2015 | 16:40
ЛШ: Да ли је дошло вријеме за реванш Барсе?!

Много тога везује Барселону и Бајерн Минхен: Пеп Гвардиола, браћа Алкантара, величина клуба, армија навијача, позиција на табели националног првенства, голеада у међусобним дуелима...

Нема сумње да ће и у среду од 20.45, када фудбалери два клуба истрче на траву стадиона Камп Ноу, уследити још једна сјајна фудбалска представа.

По многима, дуел Барселоне и Бајерн Минхена у полуфиналу Лиге шампиона је "финале пре финала".

Гледајући квоте у кладионицама, Каталонци су фаворит у првом мечу. Екипа Луиса Енрикеа налази се у сјајној форми (15 победа у последњих 16 мечева, уз реми са Севиљом (2:2), а гол-разлика у последње две утакмице је 14:0! Против Хетафеа Меси и екипа постигли су шест, а против Кордобе осам голова).

За разлику од ривала, Баварци у утакмицу улазе ослабљени повредама, али и после два неуспеха. Прво су елиминисани у полуфиналу Купа Немачке од Борусије Дортмунд (пеналима), а онда су изгубили у Леверкузену од Бајерна (0:2), додуше у утакмици у којој је Гвардиола одмарао неке од стандардних првотимаца.

Одмах по жребу, бивши саиграчи Гвардиола и Енрике, сложили су се да је Барселона најквалитетнији тим међу овогодишњим полуфиналистима Лиге шампиона.

До сада, Барселона и Бајерн Минхен играли су девет пута једни против других. Немачки клуб је успешнији са пет победа, док је шпански славио два пута, а исто толико мечева завршено је нерешено.

Два пута било је 4:0, прво за Барсу 2009. у четвртфиналу Лиге шампиона, а потом и за Бајерн 2013. у полуфиналу.

Овај дуел имаће посебан значај за Бајерновог тренера Пепа Гвардиолу, који је са много успеха био играч и тренер Барселоне, као и за везисту Бајерна Тијага Алкантару, такође некадашњег члана Барсе, који ће играти против рођеног брата Рафиње.

Реванш у Минхену играће се 12. маја, а шта ви мислите...

Коментари / 0

Оставите коментар