Драгојевићева порука Партизану: Овако треба, а не...!

Филмски редитељ и навијач Партизана Срђан Драгојевић посредством Тwиттера дао предлоге управи црно-белих како да врати навијаче на стадион. Партизан одговорио Драгојевићу: "То већ радимо!".

Фудбал 07.05.2015 | 08:00
Драгојевићева порука Партизану: Овако треба, а не...!

Нова управа Партизана, која је преузела функције практично од јануара (изабрана је седам дана пре Нове године), подвукла је црту и саопштила податке о дуговима, односно затеченом стању.

Реалан дуг је 12 милиона евра. То за фудбалске прилике није много, али је проблем Партизана дубљи. Осим што је тек од недавно почео да прави пул спонзора, црно-бели, иако најуспешнији фудбалски колектив у Србији годинама уназад, никако не представља магнет за гледаоце.

На домаћим утакмицама Партизана окупи се "плафон" пет, шест хиљада људи (просечно око 2.000). Иако од продаје улазница (што појединачних, дневних, што од сезонских) Партизан не може да живи, ипак су и та средства важна или нису за бацање, поготово у садашњој финансијској ситуацији.

Разлога зашто навијачи Партизана "избегавају" стадион у Хумској (а у Новом Саду их је било више него на утакмицама у Београду!) је много.

Од опште немаштине (ко није из Београда треба да плати и за карту, и за превоз, бензин, и да нешто поједе..), преко нехигијенских услова на стадиону, али и недовољно доброг квалитета игре и играча (не само Партизана, већ и противника).

Сигурно један од кључних разлога је накупљено незадовољство навијача потезима управа. Годинама уназад Партизан продаје своје талентоване играче, уз образложење да је то једини сигуран и добар извор прихода. Неспорно је да је Партизан принуђен да то ради, али навијачи замерају пре свега на непланској продаји, одуству било какве стратегије или боље рећи прављењу ад хоц планова - да се узму паре, а после шта буде - буде. Тренери у Омладинској школи Партизана су у време бунта против бившег председника Драгана Ђурића и његових сарадника гласно поручили: "У претходних десетак година Партизан је од продаје играча из наше школе зарадио 50 милиона евра".

Навијачи (не само Партизана) више не стигну ни да се вежу за неког фудбалера, јер се он, голобрад, отисне у свет...

Уз то, било је и тренера који су отерани из клуба, упркос противљењу навијача (Славиша Јокановић, поготово Александар Станојевић) и сво то незадовољство се накупило, акумулирало... Док не виде домаћинско пословање, са идејом и поштовањем према клубу који воде, навијачи Партизана се у већем броју неће вратити на стадион, то је сигурно. Или док се не направи тим кадар да уради нешто у Европи, да бар прође групу Лиге Европе. А то је, опет, повезано једно са другим.

Маркетинг Партизана је пробао да неким акције врати навијаче, али ништа се до тога није показало као погодак.

Са друге стране, на кошаркашким утакмицама Партизана, који је у много тежој финансијској ситуацији, углавном је дворана дупке пуна. Дакле, управа ФК Партизан треба да реши овај ребус.

Један од оних који често коментарише стање у Партизану, јер је партизановац, јесте и филмски редитељ Срђан Драгојевић.

Партизан је одмах одговорио Драгојевићу и повела се полемика:

"Поштовани, маркетинг ФК Партизан ту акцију спроводи већ последњих годину дана. Верујемо да ће те се информисати и као неко ко подржава Партизан и ви урадити нешто, како би помогли нашем вољеном клубу. Као неко ко седи у ложи и путује са ФК Партизан када играмо у европи, веровали смо да сте информисали".

Драгојевић је узвратио:

"Није ствар у мом 'информисању', већ информисању садашњих и будућих навијача Партизана. Где сам ја то могао да видим - у "КЕКЕЦУ?".

А на опаску да путује са Партизаном, узвратио је:

"Седим у ложи коју је Д. Бјелогрлић одличном акцијом осмислио и путујем, то није разлог да Вас не критикујем за нерад. И - додаћу: апсолутни недостатак креативности и идеја. Не постоји на свету клуб који након шест титула нема више навијача!".

Коментари / 0

Оставите коментар