Видео - На данашњи дан: 100. Вечити дерби!

Пре тачно 20 година на стадиону Црвене звезде одигран је јубиларни 100. ’вечити дерби’ између Црвене звезде и Партизана.

Фудбал 06.05.2015 | 19:20
Видео - На данашњи дан: 100. Вечити дерби!

Звезда је на Ђурђевдан славила са 2:1 после преокрета и на тај начин практично оверила освајање титуле првака.

Партизан је пред око 80.000 гледалаца повео голом Ненада Бјековића јуниора у 71. минуту и био је близу тријумфа, првом против Звезде у гостима после 18 година.

Пост црно-белих је међутим настављен. Прво је Дарко Ковачевић са пенала изједначио у 79. минуту, а пет минута пре краја Митко Стојковски је искористио слабу интеревнцију Горана Пандуровића и погодио за 2:1 и велико славље домаћих навијача.

И тада је кружила прича да је српски, односно југословенски фудбал ниско пао. Али, тада су се сви још увек угледали на легендарну Звездину генерацију и чуда која су они правили крајем 80-их и почетком 90-их.

Сам поглед на имена играча који су наступили у 100. ’вечитом дербију’ довољно говори колико се и тада, у време санкција и рата, играо бољи фудбал у нашој земљи него што је то данас случај...

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милојевић, Стефановић, Ђоровић, Радмановић, Стојковски, Бајчетић, Аџић (Живковић), Крупниковић, Ковачевић, Петковић (Перовић), Сакић. Тренер: Љупко Петровић.

ПАРТИЗАН: Пандуровић, Мирковић, Савељић, Нађ, Болић, Ђурић, Тешовић, Ћурчић (Треневски), Бјековић, Ћирић, Милошевић. Тренер: Љубиша Тумбаковић.

Коментари / 0

Оставите коментар