Мушкарци су веће "трачаре" од жена!

Чување повјерљивих информација исцрпљује људе и штети њиховом здрављу, а мушкаци су веће "трачаре" од жена - показују истраживања. Анкета америчког Колумбија универзитета показује да је чување повјерљиве информације напорно као и физички рад или ношење тешког терета.

Свијет 05.05.2015 | 22:27
Мушкарци су веће "трачаре" од жена!

Истраживачи упозоравају да чување тајне може да заокупи човјека до те мјере да, што чешће о њој размишља, све више исцрпљује своје интелектуалне и мотивационе ресурсе.

Научници су провели низ експеримената да би појаснили ефекат који оптерећујућа повјерљива информација може имати на способност појединца да процијени, рецимо, стрмину брежуљка.

Они којима је тајна представљала велико оптерећење брежуљак су процијенили стрмијим него што је заиста био.

Слична ствар догађа се када особа обавља физички посао носећи стврни терет, при чему јој се све око ње чини захтјевнијим, замршенијим и опаснијим, објашњавају научници.

Они сугеришу онима који чувају повјељиву информацију да је подијеле са другом особом, али да пазе коме ће се повјерити, да не би довели себе у још тежу ситуацију.

Добар начин јесте да се тајна подијели на затвореној блог страници под тајним именом. У том, али и другим случајевима, осјетићете психичко, али и физичко олакшање - сматрају научници.

Друго истраживање показује да модерни мушкарци не знају чувати тајне и да су веће "трачаре" од жена.

Супротно претпоставци према којој жене једва чекају да се "избрбљају", управо су мушкарци ти који ће брже од њих пренијети повјерљиву информацију, пише "Дејли мејл".

Више од половине мушкараца који су судјеловали у анкети признало је да тајну не успијевају задржати ни неколико минута након што им је повјерена.

Код жена је тај рок већи - оне чувају информацију најмање три и по сата прије него што је одлуче подијелити са пријатељицама.

Упркос непобитним чињеницама које је показала анкета, чак 92 одсто припадника мушког рода сматра себе "особом од повјерења".

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тацно

05.05.2015 21:20

Слузбеник Завода за запосљавање ме је посјетио на пробном радном мјесту. Данас цујем да ми је муз био. Кад сам питала како су ои, сви мускарци осим мене мислили да ми је муз. Казу лицимо на пар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иги

05.05.2015 21:41

јој сто је овај испод коментар сладак, надам се та је тај слузбеник био сладак као и ви па да се басх изгледали као пар :)

ОДГОВОРИТЕ